Bar je u nedjelju bio domaćin prvog od četiri planirana "Girls Day" okupljanja, projekta kojim GrassRoots kancelarija FSCG želi da promoviše fudbalsku igru među nježnijim polom.

Odziv najmlađih je bio izvanredan - akciji se odazvalo 25 djevojčica, starih između šest i 15 godina, koje su odradile trening na terenu SRC "Topolica" nakon čega su pratile utakmice redovnog kola Trofeja FSCG za žene.

- Izuzetno sam zadovoljan odzivom djevojčica, jer je ova akcija pokazala da interesovanje nježnijeg pola za fudbal nije malo kao što se vjerovalo. Prijavni list je ispunilo 25 djevojčica, od kojih je najmlađa imala samo šest godina. Sve učesnice su uživale u treningu koji smo održali trener Ekonomista Zdravko Jauković i ja, pa ukoliko makar dio njih odluči da se rekreativno bavi fudbalom, makar i rekreativno, svi ćemo puno dobiti - rekao je šef GrassRoots kancelarije FSCG Zoran Mijović.





Svi učesnici su dobili na poklon majice i slične promotivne rekvizite, dok su lopte i rekviziti za rad koji su korišteni tokom akcije poklonjeni klubovima učesnicima Trofeja FSCG. Klubovi su takođe dobili kontakt podatke prisutnih djevojčica, kojima će biti ponuđeno da se priključe njihovim treninzima.

Nakon Bara, GrassRoots kancelarija FSCG planira da organizuje "Girls Day" u Nikšiću, Bijelom Polju i Podgorici, a termini će biti usklađeni sa datumima odigravanja utakmica Trofeja FSCG.

Mijović je istog dana posjetio i FK "Federal" iz Ulcinja, koji je upravo u nedjelju organizovao turnir za dječake na kojem se nadmetalo preko 200 dječaka iz osnovnih škola "Maršal Tito" i "Boško Strugar".

Cilj akcije, koju su uspješno organizovali predsjednik kluba Dino Krumić i trener Zoran Gojnić, je promocija zdravog života bez poroka, a dječaci su svojim vršnjacima iz čitave zemlje poslali jasnu poruku "Fudbal da, droga ne" ispisanu na majicama za igru. GrassRoots kancelarija pozdravila je akciju i poklonila klubu pet lopti.