Lider crnogorskog šampionata Mogren u posljednja tri kola T-Com 1.CFL ulazi sa tri boda prednosti u odnosu na Budućnost  - Budvani su u popodnevnom terminu savladali Zetu pred svojom publikom (2:0), ali je Budućnost odgovorila na njihov izazov pošto je večeras pod reflektorima Gradskog stadiona u Podgorici bila bolja od Rudara (2:1). 

Mogren je lako izašao na kraj sa Zetom na "Lugovima" i tako napravio veliki korak ka tituli. Domaćin je pogodio po jednom u svakom poluvremenu, u prvom se upisao Vujović, a u drugom Matić za šest bodova prednosti u odnosu na Budućnost. Ipak, Podgoričani su u večernjem turniru pred svojim navijačima savladali Rudar i smanjili zaostatak na tri boda.

Duel pod Goricom, međutim, imao bi drugačiji epilog da nije bilo sjajnog golmana Dragojevića koji je u bravuroznim intervencijama spriječio Rudar da iskoristi terensku inicijativu u prvom poluvremenu. U drugom dijelu gosti su češće griješili, naročito u dodavanjima na sredini terena pa je domaćin riješio meč svojim najjačim oružjem - kontranapadom. Vodeći gol postigao je Bošković prekrasnim lob udarcem sa 20-ak metara, da bi tačku na meč stavio omladinski reprezentativac Mugoša na dodavanje veziste Nikole Vukčevića. Rudar je uspio da smanji zaostatak golom Bojića iz penala u sudijskoj nadoknadi, kada je već bilo kasno za preokret.

Zahuktava se borba za opstanak - Sutjeska je pobijedila Mladost, Mornar je bio bolji od Grblja, dok je Bar bio ubjedljiv protiv Dečića. Pobjede trojke sa začelja učiniće završnicu još neizvjesnijom, pošto sada petoplasirani Lovćen posljednjoj Sutjeskoj bježi samo šest bodova.


Rezultati

Mornar - Grbalj 2:0
Lalević 45', Vujačić 76'

Lovćen - Petrovac 3:2
Jablan 11', Aleksić 19', Radović 61' - Zvicer 36', Nenezić 89'

Bar - Dečić 3:0
Nedović 8', Živković 48',51'

Sutjeska - Mladost 2:0
Marković 33', Bulajić 68'

Mogren - Zeta 2:0
Vujović 26', Matić 58'

Budućnost - Rudar 2:1
Bošković 69', Mugoša 78' - Bojić 90+1'