Finalna utakmica Kupa Crne Gore za omladince igra se sjutra na glavnom terenu Trening kampa FSCG na Starom aerodromu, gdje će se za trofej boriti ekipe Mogrena i Budućnosti.

Ulogu formalnog domaćina ima ekipa Mogrena, koji se četiri kola prije kraja šampionata nalazi na čelu Omladinske lige sa deset bodova prednosti u odnosu na Budućnost. S toga i trener Budvana Ranko Zirojević smatra da je njegova ekipa favorit pred duel u Podgorici.

-Gledajući prvenstvenu tabelu, mislim da smo mi u prednosti. Postigli smo najviše golova, primili najmanje. Mislim da smo favoriti, ali to treba da dokažemo na terenu. Nadam se da će publika nakon finala kući otići zadovoljna. Očekujem da moji izabranici igraju brzo, sa tačnim pasovima, da zadovoljimo sve ljubitelje fudbala. Prvenstvo smo već osvojili, nadam se da ćemo i Kup - smatra Zirojević.

Trener Budućnosti Milija Savović ne slaže se sa konstatacijom svog kolege da je Mogren favorit u sjutrašnjoj utakmici.

- U prvenstvu smo odigrali dva meča. Jedan smo dobili mi, jedan Mogren i to pokazuje da u finalu nema favorita. Mislim da su šanse pola-pola, a ovo je prilika da se svi igrači pokažu u pravom svijetlu. Očekujem dobar meč, neka pobijedi bolji – rekao je Savović.

Na konferenciji za novinare, održanoj danas u pres sali FSCG, govorila su i dva kapitena - golman Mogrena Ivan Butorović i napadač Budućnosti Sava Gardašević.

- Očekujem dobru utakmicu, fer i korektnu igru, u kojoj će publika moći da uživa. Vjerujem da ćemo i mi i Budućnost uspjeti da dokažemo kvalitet koji posjedujemo. Neka pobijedi ko bude bolji u ovom finalu - rekao je kapiten Mogrena.

Kapiten „plavih“ Sava Gardašević najavio je otvorenu igru svog tima.

- Dres koji nosimo i grb za koji igramo obavezuje nas da u svakom meču idemo na pobjedu. Tako će biti i danas, u ovom veoma bitnom susretu za oba tima. Smatram da su šanse podjednake, da izrazitog favorita nema. Pozivam publiku da dođe u što većem broju i podrži nas u želji da stignemo do trofeja – poručio je Gardašević.

Utakmica na glavnom terenu Trening kampa FSCG na Starom aerodromu počinje u 18.00 časova, a pehar namijenjen pobjedniku uručiće selektor omaldinske reprezentacije Crne Gore Aleksandar Miljenović.



Mogren – Budućnost

Podgorica - Trening kamp FSCG.
Kapacitet: 1.000.

Početak: 18.00 h.

Sudija: Amil Gerina (Podgorica).
Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić) i Željko Vujičić (Herceg Novi).
Četvrti sudija: Vojin Vojinović (Podgorica).
Delegat: Hazbo Mustajbašić (Bijelo Polje).


Vjerovatni sastavi

Mogren: Butorović, Aručević, Milošević, Božović, Goranović, Redžović, Luković, Karadžić, Bakić, Đorđević, Macanović.

Budućnost: Ljuljanović, Tatar, Kopitović, Dedić, Čabarkapa, Raičković, Rašović, Medenica, Isljami, Gardašević, Todorović.