Ista meta, isto odstojanje - Mogren i Budućnost upisali su pobjede u utakmicama 28. kola T-Com 1.CFL , pa Budvani u posljednjih pet kola ulaze sa tri boda prednosti u odnosu na Podgoričane.

Lider šampionata Mogren deklasirao je kod kuće Dečić sa 4:1. Budvani su poveli golom Radoslava Bataka u 25. minutu, a posao su u drugom poluvremenu posao završili njegov kolega iz reprezentacije Petar Grbić, koji je pogodio iz penala, te dvostruki strijelac Predrag Ranđelović. Strijelac za goste bio je Grbović.

Budvane u stopu prati Budućnost koja je u gradskom derbiju bila bolja od Mladosti. Prednost timu Saše Petrovića donio je omladinski reprezentativac Stefan Mugoša odličnim udarcem sa 20-ak metara u finišu prvog poluvremena, da bi tačku na utakmicu, minut prije kraja regularnog toka, stavio Sanibal Orahovac. Pobjeda domaćina mogla je biti ubjedljivija da je Vuković u prvom poluvremenu iskoristio jedanaesterac.

Uzbudljivo je bilo u Pljevljima gdje su Rudar i Zeta odigrali treću utakmicu u posljednjih deset dana. Kao i tri dana ranije u revanšu polufinala Kupa, duel dva tima završen je bez pobjednika 2:2. Rudar je ponovo odlično otvorio utakmicu i vodio golovima Jovanovića i Vlahovića, da bi bod Golubovčanima donio sjajni Korać koji se sa dva gola izjednačio sa Božom Markovićem i Ivanom Vukovićem na listi strijelaca.

Važnu pobjedu u borbi za opstanak upisala je Sutjeska koja je sa dva gola Dubljevića savladala Petrovac i izjednačila se po broju bodova sa ekipom Bara, koja je remizirala bez golova sa Grbljem u Podgorici.

Pobjedu je upisao i Lovćen, koji je golom Ivana Jablana u 81. minutu savladao Mornar u Baru i stigao na diobu petog mjesta sa ekipom Mladosti.

Rezultati

Mogren - Dečić 4:1
Batak 25', Ranđelović 46',70', Grbić 56' (p) - Grbović 59'

Budućnost - Mladost 2:0
Mugoša 42', Orahovac 89'

Mornar - Lovćen 0:1
Jablan 81'

OFK Bar - Grbalj 0:0

Sutjeska - Petrovac 2:0
Dubljević 14',60'

Rudar - Zeta 2:2
Jovanović 12', Vlahović 27' - Korać 52',86'