Kadetska reprezentacija Crne Gore trijumfovala je na osmom međunarodnom turniru trofej „Nereo Roki“! „

Sokolići“ su u finalu savladali Hrvatsku rezultatom 1:0. Pobjedonosni pogodak postigao je Nikola Jovanović u 34. minutu susreta.

Kadetska reprezentacija briljantno je završila trunir tokom kojeg je pokazala da generacija igrača rođenih ’95. godine može da se nosi sa najboljim selekcijama Evrope. Četa Save Kovačevića na pet odigranih utakmica na nije izgubila nijednu utakmicu, dva puta je igrala neriješeno, postigla četiri a primila samo dva pogotka.

Finalni duel obilježila je potpuno različita igra rivala koji su odmjerili snage i u grupnoj fazi. Meč odigran prije tri dana obilježila je rezervisana igra sa malim brojem prilika, dok je u finalnom meču viđena ofanzivna igra sa mnogo prilika pred oba gola.

Disciplinovanom igrom Kovačevićeva četa pokrila je svaki pedalj terena, pa je prvo poluvrijeme u potpunosti pripalo našoj selekciji. Prvu šansu na meču propustio je Krstović – mladi napadač sjajno je šutirao ali je lopta samo okrznula stativu.

Pred sam kraj prvog dijela susreta viđen je i jedini pogodak. Slobodan udarac sa 20-tak metara spektakularnim udarcem u pogodak je pretvorio Jovanović – lopta je završila ispod same prečke. Na ofanzivnu igru naše sekekcije u prvom dijelu meča „vatreni“ su odgovorili u dva navrata, ali je golman Kordić u oba navrata sjajno intervenisao.

U nastavku susreta naši kadeti prepustili su terensu inicijativu protivniku i čekali svoju priliku iz kontranapada. Takva igra rezultirala je sa četiri velike prilike – priliku da trijumf u finalnom susretu učine ubjedljivijim propustili su Kosović u dva navrata i Janković i Lalošević.

Nakon finalnog meča selektor Kovačević izrazio je nadu da je trijumf na turniru „Nereo Roki“ samo početak serije sjajnih rezultata ove generacije.

- Za nama je još jedan sjajan meč, sjajno izdanje ovih momaka. Tokom cijelog turnira igrali smo disciplinovano, pokazali najviše od svih reprezentacija i zasluženo osvojili trofej. Zajedno sa Borisom Ljuticom i Slobodanom Asanovićem već pune dvije godine radimo na uigravanju ove generacije i nadamo se da je ovo samo početak serije sjajnih rezultata ove reprezentacije. Čestitao bih igračima na uloženom naporu i zalaganju koji je doveo do ovog uspjeha. Ovo je njihov veliki trijumf, rekao je Kovačević.

Dolazak kadetske reprezentacije u glavni grad Crne Gore očekuje se u nedjedlju oko 9 časova.



Crna Gora – Hrvatska 1:0

Gradiška – Stadion Đakomo Kolausi.

Strijelac
Jovanović 34’

Crna Gora: Kordić, Kaluđerović (Janković), Šarkić, Baošić, Jovanović, Boljević (Lalošević), Krstović (Čađenović), Kosović, Bošković, Nedović (Toskić), Grbović.

Hrvatska: Livaković, Jedvaj, Pejić, Milić, Viduka, Crnčević (Bajić), Kolar (Dangubić), Mandić, Biljan, Klapan, Majstorović.