Fudbaleri Mogrena osvojili su samo jedan bod na gostovanju Petrovcu u 27. kolu T-Com 1. CFL. Remi Budvana nije uspjela da iskoristi ekipa Budućnosti, koja je odigrala meč bez golova u Tuzima. Rudar je slavio na gostovanju Mladosti,Zeta je upisala rutinsku pobjedu u duelu sa Mornarom, dok je Lovćen bio bolji od Bara. Najubjedljiviju pobjedu upisao je Grbalj koji je sa pet pogodaka ispratio Sutjesku iz Radanovića. 


Prvi „kiks“ Mogrena pod dirigentskom palicom Branislava Milačića došao je na gostovanju Petrovcu, ekipi sa kojom će se Budvani ponovo sastati u srijedu u polufinalu Kupa na istom terenu. Petrovčani su došli do prednosti u 69. minutu preko Jovanovića i bili na pragu velikog iznenađenja sve do sudijske nadoknade vremena. U prvom minutu nadoknade Jovanović je izveo slobodan udarac, Simović zahvatio loptu glavom i zatresao mrežu domaćina.

Fudbaleri Budućnosti nisu uspjeli da iskoriste kiks Mogrena i priđu na samo bod zaostatka u odnosu na lidera šampionata. Plavo-bijeli su osvojili samo bod na gostovanju Dečiću, pa i dalje imaju tri boda manje od Budvana.

Meč koji je obilježio 27. rundu po broju pogodaka odigran je u Radanovićima, gdje je domaći Grbalj do nogu potukao Sutjesku – odbrana gostiju kapitulirala je čak pet puta. Nikšićani zauzimaju posljednju poziciju na tabeli i do kraja šampionata ih očekuje izuzetno težak zadatak u borbi za opstanak.

Lovćen je pred svojim navijačima slavio pobjedu u duelu sa konkurentom u borbi za opstanak u eliti, ekipom Bara. Pogodak vrijedan tri boda za bijeg iz opasne zone postigao je Branko Aleksić u 56. minutu susreta.

Novu trojku upisala je i Zeta koja je u Golubovcima bila bolja od Mornara. Izabranici Dejana Vukićevića do prednosti su došli pogotkom Koraća sa bijele tačke u 29. minutu, da bi na samom startu drugog dijela isti igrač duplirao prednost svog tima. Konačan rezultat susreta postavio je Petar Škuletić u 87. minutu.

Fudbaleri Mladosti još jednom su neprijatno iznenadili svoje navijače. Izabranici Miodraga Vukotića poraženi su na svom terenu od Rudara rezultatom 3:1. Pljevljaci su do prednosti došli preko Mićića u 54. minutu, da bi samo četiri minuta kasnije Mrdak povećao prednost gostiju. Merdović je u 86. minutu smanjio prednost Rudara, ali je Ivica Jovaović u posljednjem minutu regularnog toka otklonio sve dileme oko pitanja pobjenika.

Rezultati
Petrovac – Mogren 1:1
Jovanović 69’ – Simović 90+1’
Dečić – Budućnost 0:0
Mladost – Rudar 1:3
Merdović 86’ – Mičić 54’, Mrdak 59’, I. Jovanović 90’
Zeta – Mornar 3:0
Korać 29’ (p), 46’, Škuletić 87’
Lovćen – Bar 1:0
Aleksić 56’
Grbalj – Sutjeska 5:0
Rosi 4’, Radonjić 24’, Radulović 37’, Nikolić 52’, Dragićević 72’ (p)