Kadetska reprezentacija Crne Gore remizirala je bez golova sa Hrvatskom (0:0) u meču trećeg kola grupne faze

 turnira „Nereo Roki“. 

Naša selekcija je tako osvojila drugo mjesto u grupi i plasman u polufinale gdje je očekuje selekcija Italije. Pobjednik grupe Hrvatska u polufinalu će igrati protiv selekcije Slovenije.

Meč sa Hrvatskom obilježila je oprezna igra oba protivnika, u kojoj su dvije najbolje prilike viđene pred golom „vatrenih“. Prvu je propustio da realizuje Lalošević nakon kornera u 15. minutu, dok je pet minuta kasnije lopta nakon udarca Kaluđerovića sa 20. metara zakačila stativu protivničkog gola. 

Nakon meča selektor istako je da su njegovi izabranici odigrali veoma disciplinovano u meču sa malo prilika za gol.

- U današnji meč smo ušli bez sedam standardnih igrača, koji su igrali prethodne dvije utakmice. Svi igrači koji su imali manju minutažu u dosadašnjem dijelu su dobili priliku, koju su iskoristili na najbolji način. Odigrali smo veoma disciplinovano u oba poluvremena utakmice sa malo prilika za gol što nam je bilo dovoljno za plasman u polufinale, rekao je Kovačević.

Selektor „sokolića“ dodao je da njegovi izabranici imaju kvalitet da savladaju Italiju u polufinalnom duelu. 

- Plasmanom u polufinale smo ispunili zacrtani cilj. Odigraćemo još dvije utakmice sa izuzetno kvalitetnim protivnicima što je za ove momke veoma važno. Vidjećemo koliko ćemo oporaviti igrače do sjutrašnje utakmice. Ipak, smatram da imamo kvalitet da pobijedimo Italiju na njihovom terenu. Protivnik je veoma jak ali ne idemo u Udine sa bijelom zastavom već sa željom da se plasiramo u finale, zaključio je Kovačević. 

Polufinalni mečevi turnira na programu su u petak. Naša selekcija i Italija igraće od 16.00 časova u Vipavi, dok će duel Slovenije i Hrvatske početi u 17.00 časova u Kotšah-Mautenu.

 

 


Crna Gora – Hrvatska 0:0

Hermagor – Gradski stadion.

Crna Gora: Dragović, Kaluđerović, Marković (Baošić), Šarkić, Čađenović (Kosović), Prančić (Boljević), Bošković, Nedović (Janković), Toskić (Jovanović), Grbović, Lalošević (Krstović).

Hrvatska: Jozinović, Jedvaj, Kadoić (Biljan), Milić, Viduka, Bajić (Mandić), Boršić, Klapan, Dangubić (Kolar), Marinčić, Majsotorović.


 

 

Tabela
1. Hrvatska 3 2-1-0 3:1 7
2. Crna Gora 3 1-2-0 2:1 5
3. Austrija 3 1-1-1 4:3 4
4. Meksiko 3 0-0-3 0:4 0