REVANŠ UTAKMICE ČETVRTFINALA KUPA CRNE GORE

Četvrtfinale Kupa Crne Gore bilo je posljednja stanica za prvog favorita takmičenja - Mogren poražen je danas od Petrovca sa 1:0, čime je na neslavan način završio odbranu trofeja osvojenog prošlog maja. Pored Petrovca u polufinalu će igrati Rudar, Budućnost i Lovćen.

Krajem novembra Mogren je pod Malim brdom slavio sa 4:1 i osigurao titulu jesenjeg prvaka. Deset dana kasnije, Petrovac se revanširao Budvanima na najbolji mogući način - pogotkom Kačinarija u posljednjem minutu utakmice domaćin je bacio na koljena favorizovanog protivnika i sa ukupnim skorom od 3:1 izborio mjesto u polufinalu.

Među četiri najbolje ekipe plasirao se i Rudar koji je pred svojim navijačima deklasirao Jedinstvo sa 5:0. Blistao je dvostruki strijelac Ranđelović, a upisali su se i Useni, Nedović i Ivanišević. Prvi meč u Bijelom Polju takođe je završen pobjedom Rudara, rezultatom 1:0.

Najveća drama viđena je na Cetinju gdje je Lovćen do polufinala stigao nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Nikolić je u 34. minutu neutralisao prednost Sutjeske iz prve utakmice i donio penal rulet u kojem je više sreće imao domaćin - Cetinjani su iskoristili četiri, a Nikšićani tri udarca sa bijele tačke.

Budućnost je u Baru remizirala bez golova sa ekipom Mornara i sačuvala dva gola prednosti iz prvog meča (3:1). Gosti nisu bili pretjerano zainteresovani za igru, pa su u nekoliko navrata imali i sreće pošto su Barani propustili dva "zicera" u prvom poluvremenu. Gosti su se razgoropadili tek u drugom poluvremenu, ali su mreže ostale netaknute.

Rezultati

Petrovac - Mornar 1:0
Prvi meč: 2:1
1:0 - Kačinari 90'


Lovćen - Sutjeska 4:3 (P) - 1:0

Prvi meč: 0:1
1:0 - Nikolić 34'

Rudar - Jedinstvo 5:0
Prvi meč: 1:0
1:0 - Useni 21'
2:0 - Ranđelović 38'
3:0 - Nedović 68'

4:0 - Ranđelović 87'
5:0 - Ivanišević 90'


Mornar - Budućnost 0:0
Prvi meč: 1:3