Kadetska reprezentacija Crne Gore upisala je remi rezultatom 1:1 u meču drugog kola turnira „Nereo Roko“ protiv ekipe Red Bul iz Salcburga koji na turniru natupa kao selekcija Austrije.

Naši kadeti bili su mnogo bolji rival, stvorili veći broj prilika, imali prednost do pet minuta prije kraja susreta kada je domaćin iz sumnjivo dosuđenog jedanaesterca došao do izjednačenja. 

Prvo poluvrijeme meča u potpunosti je pripalo izabranicima Save Kovaćevića koji su do prednosti došli u 13. minutu – Boljević je odlično prošao po lijevoj strani, ubacio loptu na drugu stativu gdje je spreman čekao kapiten Kosović i rutinski pogodio metu. Do odlaska na odmor „sokolići“ su imali još nekoliko prilika, ali nisu uspjeli da pogode metu. 

Nastavak susreta protekao je u istom ritmu, sve do pet minuta prije kraja meča kada je dosuđen sumnjiv jedanaesterac za Austriju. Karibašić je namjestio loptu na kreč i matirao Kordića za konačnih 1:1

Nakon meča selektor Kovačević istakao je da su njegovi izabranisi pružili još jednu dobru partiju. 

- Odigrali smo još jednu dobru utakmicu, pogotovo u prvom poluvremenu kada smo imali nekoliko prilika i praktično se ušetali u gol kod vodećeg pogotka. Slično je bilo i u nastavku pošto je protivnik bio bezopasan sve do jedanaesterca iz kog su došli do izjednačenja. Nismo uspjeli da preokrenemo do kraja susreta, pa smo napravili manji korak ka polufinalu od onog koji je trebalo. Sjutra nas očekuje meč sa Hrvatskom u kom će nam biti dovoljan jedan bod za plasman u polufinale, rekao je Kovačević. 

U drugom meču grupe B, Hrvatska je pogotkom Crnčevića savladala Meksiko sa 1:0. 



Crna Gora – Austrija 1:1


Arnoldštain – Gradski stadion.

Strijelci
1:0 - Kosović 13’
1:1 - Karibašić 55’

Žuti kartoni
Kaluđerović – Crna Gora
Karibašić, Guganig – Austrija

Crna Gora: Kordić, Kaluđerović, Šarkić, Baošić, Jovanović, Boljević, Krstović (Čađenović), Kosović, Janković, Prančić (Lalošević), Grbović.

Austrija: Šlager, Eder, Nindl, Guganig, Karibašić, Bogner (Rupeht), Ban (Hasić), Oberst (Valtl), Osman (Felber), Ripic, Bergmajster (Hamzaj).



Tabela
1. Hrvatska 2 2-0-0 3:1 6
2. Crna Gora 2 1-1-0 2:1 4
3. Austrija 2 0-1-1 2:3 1
4. Meksiko 2 0-0-2 0:2 0