Kadetska reprezentacija Crne Gore pobjedom je počela takmičenje na turniru "Nereo Roki" - naša selekcija je na otvaranju takmičenja savladala Meksiko sa 1:0. 

Meč je odlučen golom kapitena Kosovića sa bijele tačke u 17. minutu utakmice, nakon što je najstrožu kaznu izborio odlični Boljević. Do kraja meča naša selekcija uspješno je zatvorila sve prilaze svom golu ne dozvolivši Meksikancima niti jednom da šutnu na gol Kordića. S druge strane Boljević, Krstović i Janković propustili su sjajne prilike da do vrha napune mrežu latino Amerikanaca.

- Veoma sam zadovoljan i igrom i rezultatom protiv Meksika. Igrali smo vrlo zrelo, igrači su ispunili sve taktičke zadatke, a naročito sam zadovoljan odnosom koji smo imali prema utakmici. Protivnik je pokazao zavidnu fizičku pripremljenost, pa nam je nametnuo žestok tempo, ali mi smo imali odgovor na takvu igru. Šteta samo što nismo iskoristili neku od prilika da učinimo pobjedu i ubjedljivijom - rekao je selektor kadetske selekcije Sava Kovačević.

Naredni protivnik "sokola" je ekipa Red Bul Salcburga, koji na ovom turniru učestvuje kao reprezentacija zemlje domaćina Austrije. Austrijanci su u prvom meču poraženi od Hrvatske sa 2:1, iako su prvi stigli do prednosti.

- Gledali smo duel Red Bula i Hrvatske i moram priznati da se radi o dvije izuzetno jake ekipe. Austrijanci su odlično počeli utakmicu i demonstrirali veliku fizičku snagu, ali je na kraju presudilo iskustvo "vatrenih" koji su uspjeli da preokrenu i dođu do pobjede. Neće biti lako, ali ukoliko odigramo kao danas mislim da su pobjeda i plasman u polufinale veoma blizu - rekao je Kovačević.

Naredni meč naša selekcija igraće sjutra u Arnoldštejnu sa početkom u 17.00 časova.



Meksiko - Crna Gora 0:1

Košah-Mauen - Gradski stadion.
Sudija: Ajnšiler (Austrija).

Strijelac
0:1 - Kosović 17' (p)

Žuti kartoni
Krstović, Kosović - Crna Gora

Meksiko: Gudino, Gomez, Hernandez, Herera, Almanza, Navaro (od 54. Muniz), Ramirez, Rivas (od 22. Čavez), Delgado, Marčez (od 54. Granados), Oćoa (od 54. Arteaga).

Crna Gora: Kordić, Marković, Šarkić, Baošić, Jovanović, Boljević (od 47. Kaluđerović), Krstović (od 64. Čađenović), Kosović, Janković (od 59. Grbović), Bošković, Nedović (od 52. Prančić).