Fudbaleri Budućnosti drugo kolo za redom nisu uspjeli da upišu pobjedu – drugoplasirani tim na tabeli osvojio je samo bod u duelu sa Petrovcem u 26. kolu T-Com 1. CFL. Remi pod Goricom otvorio je mogućnost Mogrenu, koji u nedjelju igra svoj meč protiv Grblja, da poveća prednost u odnosu na glavnog konkurenta u šampionskoj trci.

Rudar je pred svojim navijačima savladao Dečić, Zeta je bila bolja od Mladosti, dok je Lovćen savladao Sutjesku u Nišiću. Duel gradskih rivala, Mornara i Bara završen je bez pobjednika.

Budućnost nije uspjela da se makar na 24 časa vrati na čelo tabele. Plavo-bijeli su osvojili samo bod u duelu sa Petrovcem na svom terenu i izjednačili se sa Mogrenom, koji svoju utakmicu igraju u nedjelju. Petrovčani su pod Gorciom prvi došli do pogotka – u 68. minutu Jovanović je zatresao mrežu domaćina. Budućnost je stigla do izjednačenja samo dva minuta kasnije preko Vukovića, ali do kraja susreta nije uspjela da dođe do preokreta iako je posljednjih 15. minuta imala igrača više zbog isključenja Mikijelja.

Rudar je odmjerio snage sa ekipom Dečića i dobrom igrom u drugom poluvremenu uspio da dođe do nova tri boda. Najzaslužniji za novu pobjedu Pljevljaka pred svojim navijačima bili su Lutovac i Useni.

Duel ekipa koje se bore za plasman u evropska takmičenj Zete i Mladosti završen je minimalnom pobjedom domaćina. Pogodak vrijedan tri boda za četu Dejana Vukićevića postigao je Došljak u 52. minutu susreta.

Lovćen je bio bolji od Sutjeske, ali ni tri boda osvojena u Nikšiću nisu bila dovoljna Cetinjanima za bijeg iz opasne zone. U pobjedi tima sa Obilića poljane blistao je Ivan Jablan koji jepostigao oba pogotka za svoj tim. Sutjeska je i posle 26. kola ostala prikovana za dno tabele T-Com 1. CFL.

Gradski derbi barskih timova završen je bez pobjednika. Mornar je krenuo silovito, došao do prednosti u osmom minutu preko Mirkovića ali je ekipa Bara uspjela da dođe do boda u 52. minutu pogotkom Gačevića.

Posljednji meč 26. kola T-Com 1.CFL u kom se sastaju Mogren i Grbalj igra se u nedjelju od 16.00 časova uz direktan televizijski prenos.

Rezultati
Budućnost - Petrovac 1:1
Vuković 70' - Jovanović 68'
Rudar - Dečić 2:0
Lutovac 72', Useni 90'
Zeta - Mladost 1:0
Došljak 52'
Sutjeska - Lovćen 0:2
Jablan 62',87'
Mornar - Bar 1:1
Mirković 8' - Gačević 52'

Nedjelja
Mogren – Grbalj 16.00h