Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 4:3 u drugom prijateljskom meču sa selekcijom Grčke.



Nakon remija u meču odigranom prije dva dana, publika na Starom aerodromu imala je priliku da uživa u velikom broju lijepih poteza i čak sedam pogodaka. Više sreće imali su Grci koji su do pobjede došli u samom finišu susreta spektakularnim pogotkom kapitena Joanisa Poturidisa.

Četa Aleksandra Miljenovića odigrala je dva različita poluvremena – u prvom dijelu susreta „sokolići“ su stvarali prilike ali su Grci dva puta pogodili metu, dok je su u nastavku naši omladinci bili mnogo precizniji.

Uvodne minute susreta obilježile su tri propuštene prilike naših omladinaca. Odlično dodavanje Vučinića u petom minutu Bakić nije uspio da pretvori u pogodak. Samo dva minuta kasnije Šahman je uputio fenomenalan udarac sa 20-tak metara, ali je lopta odsjela na prečki gola gostiju, da bi već u sledećem napadu Bogdanović iz izgledne prilike uputi loš udarac glavom.

Kazna za propuštene prilike stigla je nakon prvog ozbiljnijeg napada Grka – Karelis je odlično prošao po lijevoj strani, uputio centaršut u kazneni prostor koji je iskoristio Karalampos Mavrias da uz dosta sreće savlada Petkovića.

Vodeći pogodak protivnika nije omeo „sokoliće“ koji su nastavili sa napadima ka protivničkom golu. Najbolju priliku propustio je Pejaković koji je loše reagovao na dodavanje Vučinića i sa nekoliko metara uputio slab udarac. Grci su još jednom uspjeli da kazne promašaje naše selekcije. Grešku defanzivne linije našeg tima u 28. minutu iskoristio je Buzas da poveća prednost svog tima.

Nastavak susreta donio je mnogo efikasniju igru našeg tima. Nakon četiri minuta igre Redžović je nakon kornera nadvisio sve u kaznenom prostoru protivnika i udarcem glavom zatresao mrežu gostiju. Grci su vratili prednost od dva gola u 66. minutu nakon nove greške naše odbrane preko Kocaridisa.

Na novi pogodak „sokolića“ čekalo se do 78. minuta kada je Marko Vukčević realizovao najstrožiju kaznu koju je izborio Luka Đorđević. Samo šest minuta kasnije Miljenovićeva četa stigla je do izjednačenja – odlično dodavanje Đorđevića iskoristio je Pejaković da poravna rezlutat.

Pitanje pobjednika riješeno je dva minuta prije kraja regularnog toka susreta sprektakulatnim pogotkom Poturidisa. Kapiten „Helena“ prihvatio je loptu na svojoj polovini, uputio udarac ka golu „crvenih“ kojim je uhvatio Petkovića na krivoj nozi i zatresao mrežu za pobjedu svog tima.

Nakon meča selektor Miljenović istakao je da su njegovi izabranici prikazali bolju igru u drugom dijelu susreta.

- U meč smo ušli hendikepirane neigranjem sedmorice igrača. Grci su u prvom dijelu bili mnogo bolji i potpuno zasluženo otišli na odmor sa dva gola prednosti. U nastavak susreta ušli smo sa nekoliko svježih igrača i pružili mnogo bolju igru nego u prvom poluvremenu. Na vrijeme smo postigli pogodak, da bi nakon novog gola Grka uspjeli da dođemo do izjednačenja. Ipak, gosti su zaista nevjerovatnim pogotkom kapitena uspjeli da dođu do pobjede, rekao je Miljenović.



Crna Gora – Grčka 3:4

Podogorica – trening kamp FSCG.
Gledalaca: oko 300.

Sudija: Predrag Radovanović (Crna Gora)

Strijelci
Redžović 48’, Vukčević 78’ (p), Pejaković 84’ – Mavrias 12’, Buzas 28’, Kocaridis 66’, Poturidis 88’

Žuti kartoni
Gezos, Katidis, Kolovos, Marinakis, Rugkalas (Grčka)

Crna Gora: Petković, Leković (Mustur), Alić (Božović), Redžović, Bogdanović, Petričević (Bojić), Šahman, Bakić (Đorđević), Vučinić (Jakovljević), Pejaković, Vukčević.
Grčka: Kaldelis, Skondras (Kolovos), Poturidis, Mavrias (Bilitois), Kotsaridis (Gezos), Katidis, Karelis (Kusidis), Marinakis, Buzas, Rogkalas, Topuzis.