Fudbaleri Mogrena savladali su Petrovac rezultatom 2:0 u prvom meču polufinala Kupa Crne Gore,

dok je meč između Rudra i Zete odložen zbog snijega u Pljevljima.

Budvani su pred svojim navijačima upisali zasluženu pobjedu u duelu sa komšijama iz Petrovca. Izabranici Branislava Milačića u potpunosti su nadigrali rivala, pored dva pogotka stvorili nekoliko odličnih prilika i uspjeli da sačuvaju sopstvenu mrežu.

Prvo poluvrijeme duela na Lugovima obilježile su dvije prilike pred golom Petrovca. Golman gostiju Velimirović briljantno je intervenisao i spasio pogodak nakon udarca kapitena domaćih Petra Grbića. Do odlaska na odmor priliku da se upiše u listu strijelaca propustio je Predrag Ranđelović.

Mogren je na samom startu nastavka ponovo zaprijetio preko Ranđelovića, da bi u 52. minutu Ćetković iskoristio pas Matića i pogodio mrežu protivnika. Osam minuta kasnije Matić je pretvorio u pogodak odlično dodavanje Grbića i postavio konačan rezultat susreta.

Duel Rudara i Zete odložen je zbog snijega koji je prekrio teren stadiona u Pljevljima. Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore u četvrtak će donijeti odluku o novim terminu odigravanja meča.

Revanš mečevi igraju se za 14 dana.

Rezultati
Mogren – Petrovac 2:0
Ćetković 52’, Matić 60’
Rudar – Zeta odloženo