Omladinska reprezentacija Crne Gore remizirala je u prvom prijateljskom meču sa selekcijom Grčke odigranog na Starom aerodromu rezultatom 0:0.

Izabranici Aleksandra Miljenovića odigrali su veoma dobro protiv veoma jakog protivnika, stalnog učesnika elitne runde kvalifikacija ali nisu uspjeli da upišu pobjedu. „Sokolići“ su imali nekoliko prilika, ali je mreža protivnika ostala netaknuta zahvaljujući dobrim intervencijama protivničkog golmana.

Prvo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnoj borbi dva protivnika, dok su u nastavku susreta naši omladinci bili bolji riva.

Prva prilika viđena je u uvodnim minutima drugog dijela, kada je odličan udarac Jakovljevića sa ivice kaznenog prostora u korner izbacio golman protivnika. Nova prilika pred golom gostiju viđena je nakon kornera – najviši u skoku nakon udarca iz ugla bio je Miloš Bakrač, ali je lopta nakon udarca završila pored gola.

U 63. minutu Jakovljević i Vučinić su nadmudrili odbranu protivnika ali se na putu lopte ka mreži ispriječio golman Kapinos.

Grci su u samom finišu susreta umalo kaznili promašaje naše selekcije. Defanzivac Ermin Alić upsio je da izbaci loptu sa gol linije nakon udarca Karelisa glavom.

Selektor Miljenović istakao je da su njegovi izabranici odigrali veoma dobru utakmicu.

- Momci su prikazalil izvanredan pristup i odigrali odličnu utakmicu kojoj su nedostajali samo golovi. Stvorili smo nekoliko dobrih prilika, pogotovo na startu drugog poluvremena koje nažalost nismo uspjeli da pretvorimo u pogodak za pobjedu. Priliku da ispravimo greške iz današnjeg susreta imaćemo već u četvrtak, u kom će veću minutažu dobiti igrači koji nisu nastupili u prvom susretu, rekao je Miljenović.

Dvije selekcije u četvrtak će na terenu trening kampa FSCG od 17.00 časova odigrati revanš susret.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crna Gora – Grčka 0:0

Podgorica – trening kamp FSCG.
Gledalaca: oko 300.

Sudija: Amil Gerina (Crna Gora)

Crna Gora: Ljuqanović, Bogdanović, Petričević (Šahman), Bakrač (Redžović), Alić, Janković, Vučinić, Pejaković, Vukčević (Bakić), Leković (Mustur), Jakovljević (Đorđević.

GRČKA:  Kapinos, Skondras (Katidis), Lagos (Stafilidis), Gezos (Topuzis), Mavrias, Kocaridis, Kolovos (Buzas), Karelis, Marinakis, Rugkalas, Bilitsis (Kusidis).