Fudbaleri Budućnosti proveli su samo sedam dana na vrhu tabele T-Com 1. CFL. Izabranici Saše Petrovića poraženi su na gostovanju Grblju sa 1:0 u 25. kolu T-Com 1.CFL , što je iskoristio Mogren i na Cetinju izborio povratak na lidersku poziciju.

Timovi sa začelja nastavili su grčevitu borbu za opstanak – Sutjeska je savladala ekipu Bara, dok je Mornar iznenadio Mladost i odnio sva tri boda. Rudar je upisao minimalac na gostovanju Petrovcu, dok je Dečić bio ubjedljivu u duelu sa Zetom. 

Ekipi Budućnosti bilo je potrebno 150 dana da se domognu prvog mjesta na tabeli T-Com 1. CFL a samo sedam dana da ga ponovo izgube. Plavo-bijeli su u 25. kolu pretrpjeli minimalan poraz na gostovanju Grblju, što je Mogen znao da iskoristi. Jedini pogodak na meču u Radanovićima djelo je omladinskog reprezentativca Crne Gore Branislava Jankovića – mladi vezista mrežu tima iz Podgorice pogodio je u 83. minutu. 

Neuspjeh Budućnosti u Radanovićima došao je kao poručen ekipi Mogrena. Nakon poraza u prethodnom kolu Budvani su u prvom meču pod dirigentskom palicom Branislava Milačića savladali Lovćen na Obilića poljani. Pogodak za povratak na čelo kolone postigao je Predrag Ranđelović u 70. minutu susreta.

Minimalac u 25. kolu upisao je i trećeplasirani Rudar. Pljevljaci su pogotkom Ivice Franciškovića u 78. minutu došli do pobjede u duelu sa Petrovcem. 

Najubjedljiviju pobjedu upisao je Dečić, koji je pred svojim navijačima savladao Zetu rezultatom 3:0. U listu strijelaca upisali su se kapiten Lekić, Pepić i Đukić.

Važne bodove u borbi za opstanak upisala je Sutjeska. Nikšićani su savladali direktnog rivala u grčevitoj borbi za opstanak, ekipu Bara pogotkom Boža Milića u 25. minutu. Napadač Sutjeske ujedno je postao i najbolji strijelac T-Com 1. CFL. 

Veliki korak ka opstanku u elitnom društvu napravio je Mornar koji je golom Ilije Lalevića osvojio sva tri boda na gostovanju Mladosti. 

Rezultati
Grbalj - Budućnost  1:0
Janković 83'
Lovćen - Mogren 0:1
Ranđelović 70'
Petrovac - Rudar 0:1
Francišković 78'
Dečić - Zeta 3:0
Lekić 37', Pepić 62', Đukić 85'
Mladost - Mornar 0:1
Lalević 59'
Bar - Sutjeska 0:1
Marković 25'