Smjena na vrhu tabele T-Com 1. CFL – nakon odigranih mečeva 24. kola liderska pozicija pripada fudbalerima Budućnosti. Podgoričani su savladali Lovćen pred svojom publikom i iskoristili pobjedu Bara u duelu sa dosadašnjim liderom Mogrenom.

Budućnost je pred svojom publikom imala velikih problema da slomi otpor Lovćena. Plavo-bijeli su imali inicijativu, nekoliko prilika za postizanje pogotka ali je mreža Cetinjana ostala netaknuta sve do 85. minuta i udarca glavom Nikole Vukčevića.

Pogodak iskusnog defanzivca bio je dovoljan Podgoričanima da preuzmu prvo mjesto na tabeli od Mogrena koji je pretrpio poraz u duelu sa ekiom Bara. Budvani su rano došli do prednosti preko Draška Božovića, ali su uporni Barani uspjeli da dođu do preokreta u drugom dijelu meča. Izjednačenje gostima obezbijedio je Aleksandar Nedović u 60. minutu, da bi samo pet minuta kasnije Ivan Ivanović postigao pogodak za pobjedu Bara.

Uzbudljivo je bilo i u derbiju začelja u kom su se sastali Mornar i Sutjeska. Barani su imali više uspjeha, čime su prepustili „fenjer“ Nikšićanima. Susret odigran na stadionu Topolica riješen je u prvom poluvremenu. Domaćin je došao do prednosti u trećem minutu preko Kasapija, da bi do odlaska na odmor Jovović sa dva gola riješio pitanje pobjednika. Počasni pogodak za goste postigao je Marković sa bijele tačke u 41. minutu.

Najviše pogodaka u 24. kolu viđeno je u duelu Rudara i Grblja, čak sedam. Pogodak više postigli su domaći fudbaleri, koji su u tri navrata imali prednost u toku meča.

Mladost je upisala minimalnu pobjedu pred svojim navijačima u duelu sa Dečićem. Izabranici Miodraga Vukotića do nove trojke došli su pogotkom Sekulića u 30. minutu susreta.

Posljednji meč 24. kola u kom se sastaju Zeta i Petrovac igra se u nedjelju od 14.00 časova.

Rezultati
Mogren – Bar 1:2
Božović 8’ - Nedović 60’, Ivanović 65’
Budućnost – Lovćen 1:0
N.Vukčević 85’
Rudar – Grbalj 4:3
Jovanović 3’, Francišković 29’,86’, Adžić 52’ - Rosi 57’, Mikijelj 64’, Dragićević 77’
Mladost – Dečić 1:0
Sekulić 30’
Mornar – Sutjeska 3:1
Kasapi 3’, Jovović 16’,30’ - Marković 41’ (p)

 

Nedjelja
Zeta – Petrovac 14.00h