Mlada reprezentacija Crne Gore pretrpjela je poraz u prijateljskom odmjeravanju snaga sa vršnjacima iz Makednije rezultatom 1:0. Gol odluke na stadionu pod Goricom postigao je Fazli u 71. minutu susreta.

Četa Dušana Vlaisavljevića nije uspjela da dođe do svoje igre po nakvašenom terenu, što su hgosti uspjeli da iskoriste i dođu do povoljnog rezultata.

Prvo poluvrijeme meča obilježili su Seratlić i Ristevski, koji su propustili da realizuju najbolje prilike za svoje timove. Vezista mladih „sokola“ uhvatio je volej sa desetak metara nakon centaršuta Vešovića u 32. minutu, ali je lopta umjesto mreže pogodila prečku gostujućeg gola. Istom mjerom revanširao se Ristevski koji je solo akciju u 37. minutu završio fantastičnim udarcem sa ivice kaznenog prostora i uzdrmao okvir gola naše selekcije.




Na samom startu nastavka mladi „sokoli“ su pokušali da dođu do pogotka, ali je snažan udarac Vešovića nakon kornera i odbijene lopte ukrotivo Stojanović. Gosti su odgovorili u 67. minutu – odličnu akciju u pogodak nije uspio da pretvori Fazli, iako je sjajnim driblingom izbacio iz igre Šćekića.

Četiri minuta kasnije Makedonci su nadoknadili propušteno. U glavnoj ulozi ponovo je bio Fazli, koji je prihvatio loptu na desetak metara od gola, fintirao Bakrača i udarcem po zemlji pogodio desni ugao našeg gola.

Mladi „sokoli“ su do kraja susreta igrali izuzetno ifanzivno ali su Makedonci uspjeli da sačuvaju mrežu i minimalnu prednost.

Nakon meča selektor Vlaisavljević istakao je da nije zadovoljan igrom koju su prikazali njegovi izabranici.

- Nisam zadovoljan igrom koju smo prikazali na ovom meču. Prvo poluvrijeme je bilo možda za nijansu bolje zbog pogođene prečke. Napavili smo dosta grešaka, kao da se neki strah uvukao u igrače nakon neuspjeha na Malti. Umjesto da pobijedimo i ispravimo rezultat, mi smo još jednom odigrali ispod svog nivoa. Nisam zadovoljan, ali ne gubim vjeru u kvalitet ove selekcije jer je današnji rezultat uslovio loš moral, rekao je Vlaisavljević.

 



Crna Gora – Makedonija 0:1


Podgorica – stadion pod Goricom.
Gledalaca: 1000.

Sudija: Aleksandar Marković (Crna Gora)

Strijelac
Fazli 71’

Žuti kartoni
Vešović, Seratlić, Mijušković (Crna Gora)
Brdarevski, Urdinov (Makedonija)

Crna Gora: Gačević (Šćekić), Golubović (Radulović), Balić (Radišić), Savić (Šofranac), Tomašević (Bakrač), Kaluđerović (Pepić), Gruda (Mijušković), Vešović (Kajević), Seratlić, Đoković (Bogdanović), Nikolić.

Makedonija: Stojanović, Brdarevski, Urdinov, Bogdanović, Mecinović, Stankov (Ristevski), Ristevski, Spirovski, Hasani, Trajkovski (Siljanovski), Fazli.