Mlada reprezentacija Crne Gore dočekaće sjutra odgovarajuću selekciju Makedonije na Gradskom stadionu pod Goricom. Prijateljska utakmica starih rivala dobro će doći "sokolima" da poprave utisak nakon neočekivanog remija na Malti, ostvarenog u petak.

Selektor Dušan Vlaisavljević vjeruje da su igrači naučili lekciju iz posljednje utakmice, pa da protiv Makedinije neće biti opuštanja koje nas je u prvom meču umalo koštalo poraza.

- Održali smo sastanak na kojem smo ozbiljno analizirali sve što se dogodilo na Malti. Mislim da su igrači shvatili poruku i da će već protiv Makedonije iskoristiti negativno iskustvo sa Malte, odnonsno da će od sada mnogo ozbiljnije pristupati utakmicama bez obzira na ime protivnika - rekao je Vlaisavljvić.

Da Makedonija ne leži Crnoj Gori u ovom uzrastu potvrđuju i prethodne dvije utakmice ova dva tima - Makedonci su 2007. godine savladali našu selekciju u prvom, istorijskom, međunarodnom nastupu našeg U21 tima sa 1:0, dok su na gostovanju u Beranama godinu dana kasnije bili još ubjedljiviji i slavili sa visokih 3:0.

- Makedonija je veoma dobra ekipa, u kojoj se ističe nekoliko odličnih pojedinaca. Vjerujem, međutim, da možemo da odigramo kako treba. Nakon četiri provjere koje smo imali u prošloj godini mislio sam da smo daleko iznad selekcija iz okruženja. Ipak, čuo sam mnogo pozitivnih stvari o Makedoncima, pa će naredna provjera biti odlična prilika da vidimo gdje smo i mi i rival. Nadam se da ćemo se predstaviti u pravom svijetu, kao što je to bio slučaj na gostovanjima Francuskoj i Portugalu, a da će igra iz Malte ostati samo loš dan - kaže Vlaisavljević.

Nakon više od godinu dana pauze, mlada reprezentacija će igrati na našem najvećem stadionu. Posljednji meč pod Goricom mladi "sokoli" odigrali su u martu prošle godine, kada su savladali Bugarsku sa 2:0.

- Nije isto igrati na našem najvećem stadionu i u ostalim gradovima. Vjerujem da će igrači imati dodatni motiv da se pokažu u najboljem svijetlu pred, siguran sam, velikim brojem gledalaca - zaključio je Vlaisavljević.

Utakmica na Gradskom stadionu počeće u 18.00 časova. Ulaz je besplatan.