Nakon jučerašnjih rezultata u kvalifikacionoj grupi G za odlazak na EURO 2012. godine, Crna Gora je još korak bliža šampionatu Starog kontinenta. Pobjeda Engleske u Kardifu i remi bez golova u Sofiji doveli su našu selekciju u idealnu poziciju pred drugi dio takmičenja u kvalifikacijma za Evropsko prvenstvo - "sokoli" imaju isti broj bodova kao lider grupe Engleska, a čak šest više od Bugarske i Švajcarske koje dijele treću poziciju.

- Rezultat između Bugarske i Švajcarske je upravo onakav kakav smo priželjkivali i ja sam veoma zadovoljan. Sada je moje raspoloženje i u vezi sa utakmicom protiv Uzbekistana još bolje. Kada sam odgledao jučerašnje dvije utakmice, moram da kažem da sam veoma zadovoljan što smo pobijedili Uzbekistan, jednu dobru reprezentaciju. Optimisti smo nakon ovih jučerašnjih rezultata, i sa pravom možemo da se nadamo ravnopravnoj borbi za direktan odlazak na Evropsko prvenstvo - rekao je Kranjčar, dan nakon kvalifikacionih duela u Kardifu i Sofiji. 

Naš selektor bio je iznenađen rezervisanom igrom Bugarske i Švajcarske, koje su defanzivnom igrom praktično eliminisale same sebe iz daljeg takmičenja. 

- Očekivao sam više od obje reprezentacije. Činilo mi se da su se oni pomirili sa neriješenim rezultatom. Da li oni razmišljaju tako da će pokušati sa nama da kalkulišu, da nas dobiju u tim utakmicama i da nas eliminišu, mislim da su tu pogriješili. Nijesam vidio neku veliku motivaciju, veliku želju. Bugari su igrali dobro, Švajcarci se dobro branili i potvrdili ono što se o njima priča da igraju jako u odbrani i na rezultat. Meni na primjer, ne bi odgovarao neriješeni rezultat da sam selektor neke od njih. Očekivao sam da će obje reprezentacije ići na pobjedu - rekao je Kranjčar. 

"Realni optimista" Kranjčar danas je prvi put istakao da je Crna Gora zaista blizu plasmana na Euro 2012. 

- Mislim da smo mi sada jako blizu. Ono što je jako bitno nakon ove četiri utakmice i deset bodova, jeste da sada mi sami odlučujemo o sebi. Mislim da smo u stanju da dobijemo Bugarsku u Podgorici, kao i Vels u Kardifu. Ne interesuju me više protivnici i njihovi rezultati već samo mi. Vjerujem da ćemo ozbiljno ući u obje utakmice i ostvariti rezultat koji će nam obezbijediti direktan plasman - istakao je Kranjčar. 

Naš selektor se osvrnuo i na sjajnu statistiku "sokola" - sedam utakmica bez poraza i primljenog gola, od čega čak šest pobjeda. 

- Kada sedam utakmica ne izgubiš i ne primiš gol, znači da se radi o veoma dobroj i organizovanoj ekipi. O pojedincima koji imaju karakter, normalno profesionalnost, disciplinu i naravno kvalitet - rekao je Kranjčar. 

Bez obzira na veliku bodovnu razliku, selektor Crne Gore očekuje da će Bugarska u Podgorici dati sve kako bi se vratila u borbu za drugo mjesto.

- Bugari će sigurno doći sa jednom motivacijom da nas u Podgorici iznenade. Međutim, mislim da oni to nijesu u stanju da urade i da smo mi u prednosti. Sigurno da će oni kroz tu utakmicu tražiti to drugo mjesto kao i Švajcarci, ali, da nema nas. Pošto smo mi ispred njih onda je prednost na našoj strani. Odgledao sam i utakmicu Vels - Engleska. Sve je bilo riješeno u prvih petnaest minuta. Trijumf Engleza nije dolazio u pitanje. Nama je bio bitan Vels, Englezi ne jer su oni uvijek među najboljima. Vjerujem da će se do pretposljednje utakmice sa njima sve odlučiti. Toliko vjerujem u moju ekipu, sebe i asistente, medije i publiku, i mislim da ćemo mi biti ti koji će kao drugi najbolji otići dalje a sa Engleskom igrati za prvo mjesto - zaključio je Kranjčar.