Golom Simona Vukčevića u posljednjem minutu regularnog toka, Crna Gora je savladala Uzbekistan sa 1:0 i tako nastavila seriju uspješnih rezultata i u 2011. godini.

Azijski tim se predstavio kao veoma snažan protivnik, ali to nije spriječilo ekipu Zlatka Kranjčara da upiše šestu pobjedu na posljednjih sedam utakmica, svih sedam bez primljenog gola. "Sokoli", doduše, u prvom poluvremenu nisu blistali ali su stvorili jednu idealnu priliku koju je propustio Radomir Đalović, koji je nespretno reagovao ispred gola protivnika nakon odličnog proigravanja Milana Jovanovića. Iako igra nije bila blistava, sa solidno popunjenih tribina Gradskog stadiona stizali su aplauzi i skandiranja podrške našim igračima koji su se u drugom poluvremenu odužili publici na ukazanom povjerenju.

Crna Gora je u nastavku uspjela da nametne svoj stil igre i počela da stvara šanse pred golom protivnika koji je "visio" nekoliko puta prilikom pokušaja Bećiraja, Drinčića i Zverotića. Ofanzivnija igra dala je rezultat u posljednjem minutu regularnog toka, kada je Drinčić odlično izveo korner, a Simon Vukčević glavom savladao odličnog Nesterova. Nepun minut kasnije "sokoli" su bili blizu drugog gola, ali je golman Uzbekistana refleksnom reakcijom zaustavio udarac Bećiraja nakon centaršuta Vukčevića.

Selektor Kranjčar bio je zadovoljan pobjedom i izdanjem svoje ekipe.

- Bilo je momenata kada nijesmo funkcionisali onako kako smo željeli. Imali smo dosta neorganizovanih napada. U određenim situacijama protivnici su bolje stajali na terenu. I pored toga mi smo imali i dominaciju i dobre prilike za gol koje nijesmo uspjeli da realizujemo. Ono što me raduje jeste da smo nastavili niz nepobjedivosti. Debitovala su i dva igrača. Balić je odigrao nešto malo, dok je Grbić dobio veću minutažu i zadovoljan sam njegovom partijom. Na kraju, mislim da smo potpuno zasluženo pobijedili. Takođe je bitno da se niko nije povrijedio, da smo zadržali taj pobjednički mentalitet i da sa jednim velikim optimizmom očekujemo našu prvu kvalifikacionu utakmicu. Raduje me da ću za tu utakmicu na raspolaganju imati Vučinića, Boškovića, a nadam se i Jovetića. Kao šlag na torti dobili smo jednog Drinčića. To je igrač koji ima ideju, pas igru, igrač sa kojim ćemo u veznom redu dobiti puno na kvalitetu - rekao je Kranjčar.

Kranjčarje priznao da ga je Uzbekistan iznenadio čvrstom igrom, ali da je reprezentacija izvukla maksimum iz takve provjere.

- Očekivao sam ubjedljiviju pobjedu. Da je Đalović pogodio na startu sve bi bilo lakše. Dobro je da nam je rival napravio određene probleme, da vidimo kako bi se ponašali u takvim situacijama. Tu su igrači imali i strpljivost i jednu veliku želju da na kraju utakmicu završimo pobjedom. Svjestan sam da možemo mnogo bolje. Igrači su tek počeli prvenstva i tek treba da uđu u takmičarsku formu. Opravdali smo povjerenje, zadržali smo atmosferu koja nam je jako bitna za tu meč loptu protiv Bugara. Imamo četiri meč lopte, i sami odlučujemo o svojoj sudbini. Mi smo gospodari svoje situacije. Imam puno razloga za osmijeh i sa velikim zadovoljstvom očekujemo drugi krug kvalifikacija - zaključio je Kranjčar.

Naš selektor će u subotu letjeti za Sofiju gdje će uživo pratiti utakmicu Bugarska - Švajcarska, dok će u nedjelju u 12.00 časova u hotelu "Siti" održati konferenciju za štampu na kojoj će sumirati utiske nakon reprezentativne akcije, ali se i osvrnuti na situaciju u našoj kvalifikacionoj grupi.

 



Crna Gora – Uzbekistan 1:0 (0:0)

Podgorica - Stadion pod Goricom.
Gledalaca: 6.000.

Sudija: Vlado Glođović (Srbija).

Golovi
1:0 - Vukčević 90'

Žuti karton
Grbić - Crna Gora
Salomov, Mulažanov, Andrejev - Uzbekistan

Crna Gora: Božović, Pavićević (od 86. Balić), Batak, Savić, Jovanović (od 71. Delibašić), Peković (od 61. Zverotić), Drinčić, Novaković (od 20. Vladimir Božović), Kašćelan (od 53. Grbić), Đalović (od 76. Vukčević), Bećiraj.

Uzbekistan: Nesterov, Mulažanov, Denisov, Tuhtanožajev, Aleksejev, Tursunov, Hajdarov (od 73. Ibrohimov), Kapadze, Salomov (od 46. Karpenjko), Otahjužijev (od 56. Muržojev), Smoljačenko (od 46. Novkarov).