Selektor Crne Gore Zlatko Kranjčar očekuje da će naša reprezentacija u utakmici sa Uzbekistanom potvrditi svoju vrijednost na najbolji mogući naćin. Utakmica sa azijskom selekcijom igra se u petak na Gradskom stadionu, sa početkom u 18.00 časova.

- Kroz ovu utakmicu moramo potvrditi našu vrijednost i naš rejting jer ne želimo da ga narušimo. Uzbekistan je na Azijski igrama postigao odličan rezultat, i to njihovo četvrto mjesto nam daje priliku da se dobro motivišemo. Isto tako treba da pokažemo da smo ekipa koja ne rasipa ugled na prijateljskim mečevima. Spremni smo i svjesni da sjutra moramo zabilježiti pozitivan rezultat. Znamo da naš protivnik voli da se nadigrava, zbog čega je na Kupu Azije i primio veliki broj golova, pa sam siguran da će i u Podgorici igrati otvoreno - rekao je Kranjčar.

Selektor je po starom običaju izdiktirao predstavnicima medija startnu postavu - na golu će biti Božović, odbrambenu liniju činiće Pavićević, Savić, Batak i Jovanović, vezni red će činiti Drinčić, Peković, Novaković i Kašćelan, dok će tandem napadača biti Đalović i Bećiraj. Na Kranjčarev izbor uticali su i problemi sa povredama.

- Luka Pejović neće igrati jer je povrijeđen, ali se dobro oporavlja. Baša neće biti u prvom planu. On je tek izliječio povredu lista, koja mu je omogućila da odigra petnaest minuta za svoj klub, i na tom meču je zaradio posjekotinu na koljenu, zbog koje ga nećemo forsirati. Osim u slučaju da to rezultat bude zahtijevao. Takođe, tu su Simon i Džudović koji nemaju pravo nastupa protiv Bugara, ali ako rezultat bude negativan i oni će dobiti priiku - rekao je naš selektor.

Kranjčar nije krio zadovoljstvo načinom rada i pristupom obavezama koji su igrači pokazali tokom pripremog perioda, iako je glavni cilj akcije da se pronađu alternative za igrače koji neće moći da nastupe u junu protiv Bugarske.

- Znamo da za Bugare nećemo moći da računamo na Džudovića i Simona, pa je ovo prilika da im nađemo adekvatne zamjene. Pozvao sam i dva debitanta, Grbića i Balića, da malo osjete atmosferu u "A" selekciji ali i da odigraju prvi meč za najbolji tim. Očekujem da se Jovetić oporavi za Bugare, da svi igrači budu zdravi, da odrade maksimalno sezonu za svoje klubove, kako bi bili spremni za taj meč. Naredne četiri utamice u kvalifikacijama su potpuno drugačije, jer odlučuju o plasmanu na Euro, a isto tako u slučaju nekog malog posrtanja nam garantuju da budemo dobri drugi. Međutim, moje misli i misli svakog igrača su prema direktnom plasmanu, jer rezultat koji smo ostvarili nam daje za pravo da se tome nadamo. Nijesmo opterećeni, samo razmišljamo na glas - istakao je Kranjčar.

Iskusni vezista Milorad Peković, koji će sjutra će na teren istrčati sa kapitenskom trakom, kaže da će njegovi saigrači dati sve od sebe da nastave seriju dobrih rezultata i u 2011. godini.

- Bitno je da potiv Uzbekistana odigramo što bolje, da nastavimo gdje smo stali prošle godine, a da ovu godinu počenemo sa dobrim rezultatom. Važno je da napravimo dobru uvertiru pred meč sa Bugarskom, koji svi sa nestrpljenjem čekamo. Svi smo zadovoljni povratkom Drinčića, on je veoma bitan za našu igru. Njemu će ova sjutrašnja utamica dobro doći, da se što bolje spremi u uđe u takmičarski ritam pred narednu kvalifikacionu utakmicu - rekao je Peković.

Iako će u petak protivnik biti Uzbekistan, Peković ne krije da je u podsvjesti svakog od njih ipak utakmica sa Bugarskom.

- Sad je najvažnije da se ne opustimo i mislimo da je sve završeno. Napravili smo dobar rezultat, na čelu smo grupe i to nam je motiv više da nastavimo sa dobrim igrama i rezultatima. Sigurno da nam neće biti lako. Protivnici će mnogo bolje da se spremaju za duele sa nama, tako da moramo još spremniji i koncentrisaniji da ulazimo u te duele. Ja ne povezujem klupski fudbal sa reprezentativnim, ovo je uvijek motiv više. Nije važno kad se kome završavaju prvenstva, mi ćemo svi biti spremni fizički za duel sa Bugarskom i milsim da neće biti problema. Ne opterećujemo se rezultatima u Sofiji i Kardifu. Čim se počne sa nekim kalkulacijama i čekanjem da neko drugi odradi naš posao, onda je to korak nazad - istakao je Peković.