"A" selekciju Crne Gore na prvom treningu pred prijateljsku utakmicu sa Uzbekistanom dočekao je ozloglašeni podgorički "sjever", ali ledeni vjetar koji je nosio sve pred sobom na Starom aerodromu nije uticao na raspoloženje naših igrača koji su zračili optimizmom pred važnu provjeru. 

Selektor Zlarko Kranjčar na današnjem treningu imao je 17 igrača, a ekipi su se kasnije u toku večeri priključili Nikola Drinčić i Marko Baša. Ekipa će biti kompletirana sjutra kada će doputovati Radomir Đalović, Mitar Novaković i Vladimir Božović. 

U odsustvu kapitena Mirka Vučinića, igrač od kojeg se mnogo očekuje u duelu sa Uzbekistanom je Fatos Bećiraj, koji igra u velikoj formi za zagrebački Dinamo. Mladi napadač smatra da "sokoli" moraju odigrati na visokom nivou kao u prethodnih šest utakmica u kojima su upisali pet pobjeda, bez primljenog gola. 

- Važno je da nastavimo u tom ritmu. Da dajemo golove i da pokušamo da sačuvamo našu mrežu. Sigurno da je dobro došla utakmica sa Uzbekistanom, poslije otkazivanja puta za Japan i Južnu Koreju. Meč treba da shvatimo ozbiljno, da se što bolje pripremimo za utakmicu i da se ekipa što bolje uigra za meč protiv Bugarske u junu. Naravno da ćemo pratiti ove dvije kvalifikacione utakmice iz naše grupe, ali trenutno gledamo samo sebe i da se što bolje pripremimo jer moramo da dobijemo Bugare. Međutim, prvo treba da odigramo dobro protiv Uzbekistana kako bi zadržali dobar rejting na na FIFA listi - rekao je Bećiraj.

Debitant Petar Grbić nije krio oduševljenje prvim pozivom u državni tim. 

- Nevjerovatan osjećaj. Još kad počneš da se baviš fudbalom sanjaš da zaigraš sa "A" reprezentaciju svoje zemlje. Ja sam nastupao za mladu selekciju, ali ovo je nešto veće. Tu sam sa momcima koji su napravili nevjerovatan uspjeh, koji ni najveći optimisti nijesu očekivali. Presrećan sam, momci su korektni, prihvatili su me kao da sam odavno tu, i nadam se da ću opravdati poziv. Dobro bi bilo da smo igrali sa Japanom i Južnom Korejom jer su to dvije jake reprezentacije, ali je i Uzbekistan veoma dobra selekcija. Drago mi je što ću debitovati u Podgorici, u gradu u kojem sam se rodio i đe sam počeo da igram fudbal. Očekujem pobjedu i nadam se da ću zadovoljiti selektora. Trebaće mi dva tri dana da shvatim da sam sa svim tim momcima koje sam bodrio sa tribina protiv Švajcarske, koje sam pratio protiv Engleske i kada smo uzeli bod slavio sa društvom kao da smo već na EP. Malo mi je čudno sve to, ali se nadam da će sve biti kako treba - rekao je Grbić.

Sjutrašnji trening reprezentacije Crne Gore zakazan je za 17.00 časova na terenima Trening kampa FSCG na Starom aerodromu.