Umjesto turneje po dalekom istoku, "A" reprezentacija Crne Gore igraće u petak prijateljsku utakmicu sa Uzbekistanom u Podgorici.  Promjena planova, nastala usljed posljedica zemljotresa i cunamija u Japanu, naterala je naš tim da umjesto dugog puta i mečeva sa Japanom i Južnom Korejom generalnu probu pred kvalifikacioni meč sa Bugarskom odradi pred svojim navijačima protiv jedne od boljih azijskih selekcija. Selektor Zlatko Kranjčar je u današnjem obraćanju novinarima, kao i obično, zračio optimizmom pred duel na Gradskom stadionu.

- Naravno da nam je žao i da saosjećamo sa Japanom. To nam je napravilo dosta problema, ali smo na sreću našli dosta dobrog protivnika za test pred Bugarsku. Protivnik koji zaslužuje respekt. Za taj meč se spremamo kao da je kvalifikacioni. Ja ponovo želim da vidim jedan motiv kod igrača, nadam se da će oni odgovoriti svim mojim zahtjevima i, što je najvažnije, da ćemo postići dobar rezultat koji će ponovo podići naš rejting - rekao je Kranjčar.

Meč sa Uzbekistanom, međutim, neće biti jedini koji Kranjčar iščekuje sa nestrpljenjem pošto će u subotu biti odigrane i dvije utakmice iz naše kvalifikacione grupe - Vels dočekuje Englesku, a Bugarska Švajcarsku.

- Normalno da ćemo sa nestrpljenjem čekati rezultate između Bugarske i Švajcarske, odnosno Velsa i Engleske, ali tek poslije toga ćemo praviti određene kalkulacije. Ja se nadam da ću kroz ovih neđelju dana, kroz razgovore i kroz trening dovesti igrače u tu situaciju da odgovore zahtjevima, koje zapravo od njih očekuje cijela Crne Gora. Kroz tu utakmicu viđeću potencijalne kandidate koji bi trebalo da zamijene Džudovića i Vukčevića protiv Bugarske, mada već znam ko bi to mogao da bude. Međutim, sve se otvara tek nakon subote, kada ćemo znati kako su odigrali Bugari i Švajcarci. Nama bi najviše odgovarao neriješeni rezultat. Ja ću prisustvovati toj utakmici kao i moj pomoćnik Branko Brnović - istakao je Kranjčar.

Crna Gora će igrati bez kapitena Vučinića, duže povrijeđenih Jovetića i Fatića, kao i Boškovića i Damjanovića koji su pošteđeni dugih putovanja. 

- Roma je zamolila da Vučinića izostavimo sa ovoga meča, kako bi se rasteretio jer je non stop igrao. Ima problema sa leđima i koljenom. Mi ga želimo zdravog, a želimo i da Romi izađemo u susret. Zbog napornog puta izostaće Bošković i Damjanović. Jovetića očekujemo početkom aprila. Fiorentina je daleko od zone ispadanja, tako da će Jovetić sigurno dobiti veću minutažu - kaže Kranjčar. 

Nakon duže pauze u tim se vraća Nikola Drinčić, koji se oporavio od teške povrede koja ga je odvojila od terena prošle sezone. 

- Očekujem od njega da pruži ono što zna i može. Ne želim da ga opterećujem, niti da mu stavljam neku odgovornost. To je igrač koji ima iskustva, koji se vraća. Mislim da je on jedan od igrača koji će odigrati dobru ulogu protiv Bugara - rekao je naš selektor. 

Upravo je duel sa Bugarskom po mišljenju selektora ključni meč ovog kvalifikacionog ciklusa. 

- Mislim da je to najvažnija utakmica za nas. Sada sami odlučujemo o svojoj sudbini. Moramo biti veoma pozitivni sa veliki karakterom, da pokušamo to da izguramo i ostvarimo za nas najbolji rezultat. Ako treba da dođe neki poraz, onda neka bude u nekoj prijateljskoj utakmici, ali ne ovoj sada, nego nekoj poslije Bugarske. Ja mislim da ova ekipa ima taj kvalitet i profesionalnost, i siguran sam da ih poraz ne može pokolebati - zaključio je Kranjčar.

Naša "A" selekcija okupiće se sjutra u hotelu "Siti" u Podgorici, a prvi trening odradiće u 18.00 časova u Trening kampu FSCG na Starom aerodromu.