Premijerno kolo trećeg kruga šampionata najavljuje dramatičnu borbu za  titulu

– nakon 23. kola T-Com 1. CFL Mogren ima samo jedan bod prednosti u odnosu na Budućnost glavnog kandidata u šampionskoj trci.

Budvani su u samo četiri dana dva puta ukrstili koplja sa ekipom Sutjeske. Izabranici Stevana Mojsilovića u prvom odmjervanju snaga upisali su ubjedljivu pobjedu (4:1), da četiri dana kasnije pretrpjeli poraz rezultatom 3:1.

Nakon osam minuta igre ponovo se mogla naslutiti katastrofa Nikšićana pošto je Batak donio prednost gostima. Ipak, Bakoč je do odlaska na odmor poravnao rezultat, da bi isti igrač u četvrtom minutu nastavka donio prednost svom timu. Konačan rezultat susreta postavio je Marković u 80. minutu.

Kiks Budvana iskoristili su fudbaleri Budućnosti koji su nakon preokreta došli do sva tri boda na gostovanju Baru. Plavo-bijeli su tako na samom startu trećeg dijela uspjeli da smanje razliku u odnosu na Mogren na samo jedan bod.

Barani, koji su kao i Sutjeska u opasnoj zoni došli su do prednosti u 34. minutu pogotkom Savića, sa kojom su otišli na odmor. Budućnost je u nastavku bacila sve karte na napad, što je dalo rezultata – izjednačenje gostima donio je Bošković u 58. minutu, dok je pogodak vrijedan tri boda postigao Mugoša u 77. minutu susreta.

Ekipa Mornara napravila je veliko iznenađenje na gostovanju Dečiću. „Fenjeraš“ je do veoma važnih bodova u borbi za opstanak došao pogotkom defanzivca domaćih Grbovića, koji je u 34. minutu zatresao sopstvenu mrežu.

Lovćen je remizirao sa Rudarom iako je nakon prvih 45. minuta igre imao dva gola prednosti. Mrežu Pljevljaka u prvom dijeu igre zatresli su Radunović i Stevović, da bi u nastavku Ivica Jovanović sa dva pogotka obezbijedio remi aktuelnom šampionu.

Podjela bodova viđena je i na preostala dva susreta – Grbalj i Zeta su po jednom tresli mrežu protivnika, dok je duel Petrovca i Mladosti završen bez pogodaka.

Rezultati
Sutjeska – Mogren 3:1
Bakon 41’, 49’, Marković 80’ – Batak 8’
Bar – Budućnost 1:2
Savić 34’ – Bošković 58’, Mugoša 77’
Dečić – Mornar 0:1
Grbović 34’ (a.g.)
Lovćen – Rudar 2:2
Radunović 15’, Stevović 41’ – Jovanović 56’, 89’
Grbalj – Zeta 1:1
Radonjić 6’ – Korać 49’
Petrovac – Mladost 0:0