Lider šampionata, ekipa Mogrena upisala je ubjedljivu pobjedu na gostovanju u Nikšiću u 22. kolu T-Com 1. CFL. Budućnost se vratila pobjedama u gradskom derbiju sa ekipom Mladosti, dok je Grbalj iznenadio i pobijedio u Pljeviljima.

Fudbaleri Mogrena brzo su zaboravili neuspjeh iz prethodnog kola i ostvarili ubjedljivu pobjedu na gostovanju u Nikšiću. Budvani su Sutjesku načeli u 26. minutu preko Đokaja, a do kraja prvog dijela u strijelce se upisao i Ćetković. Nikšićani su smanjili zaostatak na startu drugog dijela preko Vukovića, ali su gosti odgovorili sa dva gola do kraja susreta – mrežu su tresli Grbić i Matić.

Pobjedama se vratilai ekipa Budućnosti – nakon poraza od Rudara, plavo bijeli su imali težak ispit u gradskom derbiju, na gostovanju Mladosti. Izabranici Saše Petrovića na pravi način su odgovorili izazovu i golovima Vukovića i Boškovića došli do nova tri boda.

Iznenađenje u 22. kolu napravila je ekipa Grblja, koja je upisala minimalnu pobjedu na gostovanju Rudaru. Jedini pogodak za tim iz Radanovića postigao je Aleksandar Mikijelj u 17. minutu susreta.

Minimalnu pobjedu u još jednom gradskom derbiju odigranom u 22. kolu upiala je ekipa Bara. Jedini pogodak u duelu sa Mornarom za ekipu Zlatka Kostića postigao je Aleksandar Nedović sa bijele tačke u 43. minutu susreta.

Pobjenika nije bilo u Tuzima i na Cetinju, gdje su snage odmjerili Dečić i Zeta, donosno Lovćen i Petrovac.

Rezultati
Sutjeska – Mogren 1:4
Vuković 48’ – Đokaj 26’, Ćetković 33’, Grbić 67’, Matić 90’
Mladost – Budućnost 0:2
Vuković 23’, Bošković 87’
Rudar – Grbalj 0:1
Mikijelj 17’
Dečić – Zeta 0:0
Bar – Mornar 1:0
Nedović 43’ (p)
Lovćen – Petrovac 0:0