Aktuelni šampion Rudar savladao je Budućnost u Podgorici (1:0) u derbiju 21. kola T-Com 1.CFL i omogućio lideru šampionata Mogrenu da poveća prednost u odnosu Podgoričane na četiri boda, uprkos remiju bez golova sa Lovćenom u Budvi (0:0).

Lovćen se još jednom predstavio kao neugodan protivnik za Budvane, koji i pored nekoliko dobrih prilika nisu uspjeli da pronađu put do mreže Cetinjana. Lider crnogorskog šampiona je i pored lošeg rezultata povećao prednost u odnosu na najbližeg pratioca Budućnost koja je u derbiju kola poražena od Rudara sa 1:0. 

Pljevljaci su drugi put za redom slavili na našem najvećem stadionu, nakon trijumfa u finalu Kupa prošle sezone, a igrač odluke bio je kapiten gostiju Bojić koji je u 39. minutu u gol pretvorio jedanaesterac koji je izborio Vlahović. Budućnost je tako nastavila neprijatnu tradiciju protiv Rudara, koji nije uspjela da savlada pod Goricom još od oktobra 2008. godine. 

Zeta je bez većih problema izašla na kraj sa Barom na "Trešnjici" (2:0) zahvaljujući golovima Škuletića i Kneževića, a pobjedu je upisao i Mornar (2:1) koji je pred svojim navijačima savladao Sutjesku golovima Vukovića i Vujačića. Nikšićani su dobili prvo poluvrijeme golom Markovića, ali to nije bilo dovoljno da se kući vrate makar sa bodom. 

Bez pobjednika je završen duel Grblja i Dečića (2:2) u kojem su viđena četiri gola i dva preokreta - domaćin je poveo golom Dragićevića, da bi gost preko Ezeha i Peličića već do poluvremena preokrenuo rezultat u svoju korist. Bod za tim iz Radanovića donio je Skopljak osam minuta prije kraja meča. 

Bez pobjednika, ali i bez golova, završen je duel Petrovca i Mladosti. 

Rezultati
Mornar – Sutjeska 2:1
Vuković 50', Vujačić 65' - Marković 38'
Zeta – Bar 2:0
Škuletić 22', Knežević 70'
Petrovac – Mladost 0:0
Grbalj – Dečić 2:2
Dragićević 17', Skopljak 82' - Ezeh 23', Peličić 26'
Mogren – Lovćen 0:0
Budućnost – Rudar 0:1
Bojić 39' (p)