Omladinska selekcija Crne Gore remizirala je u Mugli sa odgovarajućom selekcijom Turske – 3:3.

Naša selekcija je u peti minut sudijske nadoknade, koji je po zvaničnoj signalizaciji četvrtog sudije trebao biti i posljednji na meču, ušla sa dva gola prednosti (3:1), ali je domaćin zahvaljujući velikoj sreći i subjektivnom kriterijumu arbitra Ali Zaglija uspio da se vrati u meč i izjednači čak osam minuta nakon isteka regularnog toka.

- Danas smo odigrali mnogo bolju utakmicu, iako smo ponovo počeli loše i primili rani gol iz prekida. Ovog puta, međutim, nismo dozvolili protivniku da diktira tempo, već smo kontrolisali igru i rezultat i u zasluženo stigli do ubjedljive prednosti. Ono što se događalo u sudijskoj nadoknadi ne želim da komentarišem, jer nisam siguran ni da bih umio – rekao je naš selektor Aleksandar Miljenović.

Turska je, kao i dva dana ranije povela rano nakon kornera koji je u gol pretvorio Čifči, ali je ovog puta Crna Gora znala da odgovori na vođstvo protivnika. Izjednačio je Vukčević u 23. minutu koji je u gol pretvorio odličnu akciju Đorđevića i Mugše, da bi se 20-ak minuta kasnije isti igrač asistencijom revanširao svom kapitenu koje nije pogriješio. Pet minuta prije kraja regularnog toka, Vukčević je drugi put savladao Jokušlu nakon odlične asistencije Vučinića.

Kada se činilo da će utakmica ući u mirnu završnicu, uslijedila je drama – prvo je u petom minutu sudijske nadoknade Iravul sjajnim udarcem sa više od 20 metara savladao Asanovića, koji je odmah nakon toga dobio crveni karton zbog koškanja sa protivničkim igračem. Sudija Zagli je nakon toga očigledno planirao da produži utakmicu koliko god treba dok domaćin ne izjednači, što se dogodilo u osmom minutu nadoknade kada je pogodio Demir.

Predstavnici Fudbalskog saveza Turske su se nakon meča izvinjavali našoj selekciji zbog ponašanja i suđenja glavnog arbitra, ali je šteta već bila učinjena. Iako je izmakla pobjeda, selektor Miljenović je bio zadovoljan igrom svog tima.

- Želim da čestitam igračima, koji su odličnom partijom potvrdili da plasman u elitnu rundu kvalifikacija nije bio slučajan. Iako smo igrali značajno oslabljeni, potvrdili smo da imamo kvalitet da igramo ravnopravno sa moćnim evropskim selekcijama, što ćemo pokušati da potvrdimo i u maju na turniru elitne runde – rekao je Miljenović.

Prvi meč dvije selekcije, koji je odigran 8. marta završen je pobjedom Turske od 3:0.



Turska - Crna Gora 3:3

Mugla – Stadion: „Ataturk“.
Sudija: Ali Zagli (Turska).

Strijelci
1:0 – Čifči 8’
1:1 – Vukčević 23’
1:2 – Mugoša 43’
1:3 – Vukčević 85’
2:3 – Iravul 90+5’
3:3 – Demir 90+8’

Žuti kartoni
Iravul - Turska
Pepić, Pržica, Mugoša, Medenica, Bogdanović – Crna Gora

Crveni karton
Asanović 90+5’ – Crna Gora

Turska: Jokušlu, Četin (od 46. Ezmen), Iravul, Alkan, Šeker, Nukan (od 46. Eztuvan), Demir, Gule (od 62. Bekdemir), Šahiner, Kajaoglu, Čifči (od 46. Elitez).

Crna Gora: Asanović, Mustur (od 90. Alić), Bakrač, Petričević, Redžović, Šahman (od 75. Bojić), Pejaković (od 63. Medenica, od 90+5. Ljuljanović), Pepić, Vukčević, Mugoša (od 80. Vučinić), Đorđević (od 46. Pržica, od 75. Bogdanović).