Lider T-Com 1.CFL Mogren osvojio je samo bod na gostovanju Petrovcu (0:0) u 20. kolu šampionata, što je iskoristila podgorička Budućnost koja je golovima Orahovca i Vukčevića savladala Dečić u Tuzima sa 2:0 i prišla Budvanima na samo tri boda zaostatka.

Aktuelni šampion Rudar poražen je na gostovanju u Podgorici - Mladost je golovima Tomića i Savićevića zasluženo slavila i tako udaljila Pljevljake iz borbe za titulu.

Pobjedu je upisao i OFK Bar, koji je golom Savića u 22. minutu savladao Grbalj u "matineu" na glavnom terenu Trening kampa FSCG na Starom aerodromu.

Sutjeska i Zeta su podijelili bodove kraj Bistrice, iako su gosti vodili golom Koraća do 87. minuta susreta. Ipak, doskorašnji mladi reprezentativac Bulajić uspio je da u u finišu susreta donese svom timu zasluženi bod.

Remijem je završen i duel Lovćena i Mornara, iako su gosti u prvom poluvremenu stekli čak dva gola prednosti preko Vujačića i Jovovića. Ipak, mladi tim Cetinjana se nije predao, pa je golovima Jablana i Radišića uspio da sačuva makar bod na "Obilića poljani".

Rezultati
Dečić – Budućnost 0:2
Orahovac 23', Vukčević 38'
Mladost – Rudar 2:0
Tomić 57', Savićević 87'
Sutjeska – Zeta 1:1
Bulajić 87' - Korać 50'
Lovćen – Mornar 2:2
Jablan 64' Radišić 79' - Vujačić 9', Jovović 14'
OFK Bar – Grbalj 1:0
Savić 22'
Petrovac - Mogren 0:0