Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u prvom prijateljskom meču sa selekcijom Turske rezultatom 3:0.

Pitanje pobjednika meča odigranog u gradiću Mugla riješeno je već u prvom dijelu susreta, kada je domaćin postigao sva tri pogotka.

Naši omladicni nisu se najbolje snašli u teškim uslovima za igru – teren stadiona „Ataturk“ bio je prekriven snijegom, što je više odgovaralo domaćinu. Reprezentativci Turske sva tri pogtka postigli su sa nekoliko metatra nakon prekida i grešaka posljednje linije odbrane našeg tima.

Domaćin je do prednosti došao pogotkom Derea u 13. minutu susreta, da bi samo šest minuta kasnije Bekdemir povećao prednost svog tima. Konačan rezultat susreta postavio je Seker u 41. minutu prvog poluvremena.

„Sokolići“ su u drugom poluvremenu zaigrali organizvoanije pa su viđene i nekolike prilike pred golom Turske. Sredinom nastavka Medenica je zatresao mrežu domaćina ali je pogodak poništen zbog ofsajda, dok su izgledne prilike propustili da realizuju Mugoša i Vukčević.

Selektor Aleksandar Miljenović nakon meča istakao je da je težak teren uticao na konačan rezultat susreta.

- Snijeg koji je padao tokom cijelog meča i težak teren onemogućili su obije selekcije da pruže svoj maksimum. Domaćin je imao više sreće i umijeća da u teškim uslovima dođe do pogodaka. Primili smo golove nakon prekida i grešaka u kratkom vremenskom intervalu. Ipak, visoka prednost domaćina nakon prvog dijela igre nije uticala na pad motivacije naših igrača pa smo u nastavku bili ravnopravan rival. Imali smo jednak posjed lopte sa protivnikom u nastavku meča, stvorili nekoliko prilika tako da su viđene dobre stvari u našoj igri. U četvrtak igramo još jedan meč sa istim rivalom u kom očekujem bolju igri i bolji rezultat, rekao je Miljenović.

Priliku da se revanširaju za poraz naši omladinci imaće u četvrtak od 13.00 časova.



Turska – Crna Gora 3:0

Mugla – Ataturk stadion.
Sudija: Ali Salk – Turska.

Strijelci
Dere 13’, Bekdemir 19’, Seker 41’

Žuti kartoni
Cetin – Turska
Bogdanović, Petričević – Crna Gora

Turska: Kahveči, Corecki (Alkan), Seker, Demir (Elitez), Gule (Saniher), Dere, Karakabak, Ozmen, Oztuvan, Bekdemir, Čiftči (Cetin).

Crna Gora: Ljuljanović, Redžović (Bojić), Bogdanović, Petričević, Bakrač, Alić, Pepić (Mustur), Pržica (Đorđević), Mugoša (Vučinić), Pejaković (Šahman), Vukčević (Medenica).