Tri najbolje plasirane ekipe u dosadašnjem toku šampionata upisale su minimalne pobjede u 19. kolu T-Com 1. CFL – Mogren je na Lugovima bio bolji od Mladosti, Budućnost je pod Goricom savladala Bar, dok je Rudar pred svojim navijačima porazio ekipu Dečića. Sva tri boda upisali su Zeta i Petrovac, dok su Grbalj i Sutjeska podijelili plijen.

Mogren se dugo mučio da slomi otpor Mladosti pred svojim navijačima. Aktuelni lider do sva tri boda došao je pogotkom Ratka Zeca – povratnik u redove tima sa Lugova mrežu protivnika zatresao je u 70. minutu susreta.

Glavni konkurent Budvana u šampionskoj trci, ekipa Budućnosti do sva tri boda u duelu sa Barom došla je u sudijskoj nadoknadi vremena. Izabranici Saše Petrovića propustili su veliki broj prilika, imali i jedanaesterac koji nije realizovao Vuković... Sve što su propustili stariji i iskusniji saigrači nadoknadio je mladi Miloš Kalezić pogotkom u sudijskoj nadoknadi vremena.

Minimalnu pobjedu upisali su i fudbaleri Rudara u odmjeravanju snaga sa Dečićem. Pitanje pobjednika riješeno je u 75. minutu kada je Veselin Bojić reallizovao najstrožiju kaznu.

Zeta je u Golubovcima bila bolja od Lovćena. Izabranici Dejana Vukićevića do prve pobjede u nastavku šampionata došli su golovima Žarka Koraća u 12. minutu i novajlije Balše Božović u 60. minutu susreta.

Jedinu pobjedu na gostujućem terenu u 19. kolu T-Com 1. CFL upisala je ekipa Petrovca u duelu sa Mornarom. Petrovčani su do pobjede u komšijskom derbiju došli golovima Boža Milića u 7. i 82. minutu susreta.

Rezultati
Mogren – Mladost 1:0
Ratko Zec 70’
Budućnost – Bar 1:0
Kalezić 90+3’
Rudar – Dečić 1:0
Bojić 75’
Zeta – Lovćen 2:0
Korać 12’, Božović 60’
Mornar – Petrovac 1:2
Vuković 18’ – Milić 7’, 82’
Grbalj – Sutjeska 0:0