Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore poražena u prvom meču prve runde baraža za EURO 2025.

Naša selekcija pružila je jak otpor, ali je Finska opravdala ulogu favorita - 1:0.

- Rano i olako smo primili gol. Možda smo kasnije mogli da ga primimo na drugi način, ali kad pogledamo sve, moram biti zadovoljan. Igračice su dale maksimum u ovom momentu, tražio sam od njih prije utakmice da izađemo sa terena uzdignute glave i one su to uradile. Kad igrate s ovakvim ekipama morate držati disciplinu, ne možete protiv Finske stvoriti šest ili sedam šansi, već eventualno dvije, a ako ih ne iskoristite, teško je izboriti bolji rezultat. Svaka čast djevojkama, ispoštovale su dogovor, a sada treba da se odmorimo pred revanš i da se spremimo da koliko možemo odgovorimo dobroj reprezentaciji kakva je Finska, rekao je selektor Mirko Marić.

Utakmica na Gradskom stadionu u Podgorici otvorena je golom Lide Zelstrem u trećem minutu, ispostaviće se i odlučujućem.

Finska je nakon toga imala incijativu, napadala i stvorila nekoliko šansi, koje je odbranila Anastasija Krstović. Najbolja šansa za naš tim u prvom poluvremenu umalo se pretvorila u majstorski pogodak Medine Dešić. Ipak, njen pokušaj sa 40-ak metara nakon ukradene lopte završio je malo preko gola.

U nastavku je Crna Gora igrala ofanzivnije, mada je Finska i dalje imala incijativu. Međutim, u tri navrata naš tim bio je blizu gola. U 59. minutu Nađa Stanović je šutirala sa desetak metara iskosa, kada se istakla golmanka gostiju. Sličnu priliku imala je Armisa Kuč u 83. minutu, međutim, izblokirana je.

U sljedećem napadu Eva Nilstrem umalo je postigla autogol, što je bila posljednja prilika za promjenu rezultata.

Revanš meč igra se u Tampereu u utorak 29. oktobra, sa početkom u 17:30 časova po našem vremenu.

 

Crna Gora - Finska 0:1

 

Gradski stadion, Podgorica. Gledalaca: 300.

Sudija: Rijem Husein (Njemačka)

Strijelci
0:1 - Linda Zelstrem 3'

Žuti kartoni
Karličić, Božić, Tomašević, Kuč - Crna Gora
Nistrem - Finska

Crna Gora: Anastasija Krstović, Aleksandra Popović, Darija Đukić, Tatjana Đurković (od 73. Andrea Janjušević), Jasna Đoković, Nađa Stanović, Jelena Karličić, Maša Tomašević (od 82. Ivana Boričić), Armisa Kuč, Medina Dešić (od 90. Jovana Sarić).
Selektor: Mirko Marić.

Finska: Ana Taminen, Eva Nistrem, Ria ELing, Ema Kolvisto, Olga Antinen, Ona Siren, Natalija Kuika, Nea Lehtola (od 73. Nai Hertakinen), Sani Fransi (od 56. Hajdi Kolanen), Linda Zelstrem (od 73. Ona Sevenius), Evelina Sumanen.
Selektor: Marko Saloranta.