Fudbaleri Crne Gore počeli su danas pripreme za oktobarske izazove u UEFA Ligi nacija.

Nakon poraza od Islanda i Velsa, ,,sokoli“ 11. oktobra gostuju Turskoj, a tri dana kasnije u Kardifu sastaće se sa Velšanima.

- Imamo problema jer se neki igrači nijesu još oporavili. Igramo dvije veoma važne utakmice. Igramo protiv Turske, koja je na Evropskom prvenstvu izgledala jako dobro. Nakon toga, dolazi Vels, nadamo se da će svi biti zdravi, rekao je selektor Robert Prosinečki u razgovoru sa novinarima.

I ovog puta Prosinečki ima mnogo kadrovskih problema.

- Ne računamo na Stefana Savića i Marka Vešovića, kao ni na Viktora Đukanovića i Vasilija Adžića. Vidjećemo što je sa Jankovićem, jer nam je jako bitan u veznom redu. Što se tiče Jovetića, on bi trebalo da odigra prvu utakmicu, pa ćemo vidjeti u kakvom je stanju. Igor Vujačić se vratio na teren i sigurno je da će konkurisati, istakao je selektor.

Prosinečki je svjestan da su naredna dva meča najbitnija.

- Turska je pokazala da je dobra, imaju igrače koji igraju u velikim klubovima. Sigurno je da će biti pun stadion i biće jako zanimljivo. Bez daljnjeg, ovo su najbitnije utakmice. Nije dobro i ugodno, ali nadam se da i mi možemo da napravimo neko iznenađenje. Malo nam je falilo protiv Velsa, nadam se da će nam se to vratiti protiv Turske, dodao je Prosinečki, koji se osvrnuo na duel sa Velsom u Nikšiću.

- Osim tih prvih pet minuta, mi smo igrali dobro, vratili se, imali dosta prilika, mogli smo možda i pobijediti. Očekuju nas dvije teške utakmice, pogotovo ova u Samsunu, a zatim i u Kardifu, i tu ćemo tražiti neke svoje šanse i biti bolji ako je to moguće, zaključio je Prosinečki.