,,Hrabri sokoli“ poraženi su od Velsa rezultatom 2:1 u svojoj 150. utakmici.

Prvi domaći meč van Podgorice, ali i meč obilježen snažnim emocijama kao prvi poslije tragične smrti Matije Šarkića, Crna Gora je u veće dijelu odigrala borbeno i napadački, međutim, ispostavilo se da je sve bilo riješeno u uvodna tri minuta.

Tada su gosti poveli nakon tridesetak sekundi nakon što je Kifer Mur iskoristio nespretnu reakciju defanzivaca ,,sokola“, a zatim je Hari Vilson u trećem minutu postigao lijep gol sa preko 20 metara.

Po izuzetno jakoj kiši i nakvašenom terenu Crna Gora nije dozvolila potop. Nošeni podrškom sa tribina Gradskog stadiona u Nikšiću, Stevan Jovetić i ostali krenuli su napade i ubrzo se zo osjetilo. U osmom minutu Stefan Mugoša je centrirao za Nikolu Krstovića, sa nekoliko metara bio neprecizan.

Šest minuta kasnije umalo gol za anale - Jovetić je primio loptu na centru, odmah vidio da je golman Velsa istrčao, lobovao ga, ali je lopta pogodila prečku. Nakon nešto više od pola sata igre, novi uzdasi na tribinama - Krstović je centrira, Karl Darlou odbranio šut Jovetića sa dva metra, da bi Ben Dejvis sa gol linije spriječio pogodak Dritona Camaja.

Nastavak meča počeo je izjednačenom igrom, sve do 69. minuta i stative Vladimira Jovovića. U 71. minutu Jovetiću je udarac glavom sa nekoliko metara odbranio Darlou i to kao da je bio uvod u konkretan učinak ,,sokola“. Dva minuta kasnije Marko Bakić je dao loptu za Krstovića, koji je sjajno asistirao Camaju za 1:2.

Međutim, usljed nekoliko prinudnih izmjena, ritam u igri Crne Gore je pao, pa je Vels priveo meč kraju.

,,Sokoli“ imaju dva poraza iz prva dva kola grupe B4 UEFA Lige nacija, a naredni izazovi očekuju ih u oktobru, kada gostuju Turskoj i Velsu.

 

Crna Gora - Vels 1:2

 

Gradski stadion, Nikšić. Gledalaca: 3.569.

Sudija: Georgi Kabakov (Bugarska)

Strijelci
0:1 - Kifer Mur 1', 0:2 - Hari Vilson 3', 1:2 - Driton Camaj 73'

Žuti kartoni
Marušić, Brnović - Crna Gora
Vilijams, Ampadu, Mefam, Džejms - Vels

Crna Gora: Milan Mijatović, Adam Marušić (od 74. Marko Vukčević), Slobodan Rubežić, Nikola Šipčić, Andrija Vukčević (od 77. Risto Radunović), Miloš Brnović (od 70. Milutin Osmajić), Vladimir Jovović, Driton Camaj, Stevan Jovetić (od 74. Novica Eraković), Nikola Krstović, Stefan Mugoša (od 70. Marko Bakić).
Selektor: Robert Prosinečki.

Vels: Karl Darlou, Kris Mefam, Džo Rodon, Ben Dejvis, Oli Kuper (od 60. Džordan Džejms), Itan Ampadu, Konor Robets (od 43. Brenan Džonson), Niko Vilijams, Luis Kumas (od 46. Sorba Tomas), Hari Vilson (od 80. Aron Remzi), Kifer Mur (od 80. Mark Haris).
Selektor: Kreg Belami.