Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u prijateljskom meču sa vršnjacima iz Srbije rezultatom 1:0. Meč na trening kampu FSCG odlučio je Srđan Mulčan u 70. minutu susreta.

Ravnopravna borba dva protivnika završena je pobjedom Srbije koja je znala da iskoristi jedinu pravu priliku u drugom poluvremenu susreta. Sa druge strane, izabranici Aleksandra Miljenovića stvorili su nekoliko izglednih  prilika ali je nedostajalo koncentracije i preciznosti u samoj završnici akcija.

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo našoj reprezentaciji, koja je imala daleko veći posjed lopte od protivnika i dvije izgledne prillike. Prvi ozbiljniji napad viđen je u sedmom minutu kada je loš prijem lopte nakon asistencije Medenice omeo Đorđevića da bolje reaguje i matira protivničkog golmana.

U 25. minutu Đorđević i Medenica su izmijenili uloge – napadač Mogrena sjajnim dodavanjem ostavlja omalenog vezistu Budućnosti samog sa golmanom Pajovićem koji je odlično intervenisao i spasio svoju mrežu.

Nastavak susreta donio je bolju igru „orlića“ koji su uspjeli da smanje razliku u posjedu i nakon jedine izgledne prilike dođu do pogotka i pobjede. Odličan prodor i povratnu loptu rezerviste Jovanovića u 70. mintu u pogodak je udarcem sa desetak metara pretvorio Srđan Mulčan.

“Sokolići“ su do kraja susreta pokušali da dođu do izjednačenja ali lopta nije htjela u gol Srbije. Najbliži izjednačenju bio je Marko Vukčević i to u dva navrata – kapiten naše selekcije u 82. minutu je glavom uputio precizan udarac koji je Pajović uspio da odbije u korner, da bi samo dva minuta kasnije udarac našeg veziste završio tik pored stative gola gostiju.

Selektor Aleksandar Miljenović istakao je nakon susreta da je zadovoljan viđenim u današnjem odmjeravanju snaga sa selekcijom Srbije.

- Zadovoljan sam prikazanom igrom, pogotovo u prvom dijelu susreta. Odigrali smo veoma dobro u svim fazama igre, imali nekoliko prilika da dođemo do prednosti ali nismo uspjeli u tome. U nastavku susreta do izražaja je došla bolja pripremljenost protivnika, koji je iz jedine prillike uspio da pogodi metu i riješi pitanje pobjednika. Igrači su pružili maksimum, pogotovo kada se uzme u obzir psiho-fizička iscrpljenost jer su gotovo mjesec dana na pripremama, odvojeni od kuće, rekao je Miljenović.



Crna Gora – Srbija 0:1


Podgorica – Traning kamp FSCG.
Gledalaca: 800.

Sudija: Miloš Bošković (Crna Gora)

Strijelac
Mulčan 70’

Žuti kartoni
Božović, Bakić – Crna Gora
Poletanović – Srbija

Crna Gora: Petković (Radović), Vukčević, Mustur (Milošević), Tabaš (Todorović), Ćuković, Božović (Kopitović), Medenica (Anđušić), Šahman, Mrdak (Raičević), Bakić (Agović), Đorđević (Rolović).

Srbija: Pajović, Mijić (Mejić), Crnomarković, Rudić, Simunović, Ivković, Zočević (Poletanović), Nikolić (Dragićević), Đorđević (Jovanović), Paločević, Mulčan.