Peto kolo Meridianbet 1. CFL donijelo je novi trijumf Budućnosti, prve pobjede Sutjeske i Jezera, kao remi Dečića na gostovanju Otrant-Olympiku.

Budućnost je nastavila niz dobrih izdanja na gostovanju u Baru i sa novom pobjedom otišla na „plus pet“ u odnosu na drugoplasirani Dečić. „Plavo-bijeli“ su na Topolici dva puta tresli mrežu domaćih, što im je bilo više nego dovoljno za treći trijumf u šampionatu. Mrežu Barana načeo je Dragan Grivić pogotkom u 33. minutu susreta, da bi u 57. Vladimir Perišić duplirao prednost ekipe iz Podgorice i ujedno postavio konačan rezultat susreta.

U derbiju kola, duelu ekipa Otrant-Olympic i Dečić Admiral bet, viđena su četiri pogotka i podjela bodova. Ulcinjani su prvi pronašli put do mreže protivnika – u 61. minutu Valentin Rudović pogodio je udarcem sa bijele tačke. Aktuelni šampion odgovorio je preko Ilira Camaja koji je u 76. minutu donio izjednačenje, da bi u 89. minutu Čagas potpisao preokret u korist Tuzana. Domaći su, ipak, samo minut kasnije pogotkom Nišimure došli do izjednačenja i boda.

Prve ovosezonske pobjede upisale su ekipe Sutjeske i Arsenala – Nikšićani su u gostima bili bolji od Bokelja SBbet, dok je Jezero pred svojim navijačima slavilo u odmjeravanju snaga sa Jedinstvom Franca.

Sutjeska je do prednosti u Kotoru došla u 52. minutu preko Marka Đukanovića, da bi do kraja susreta Vasko Kalezić sa dva pogotka ovjerio pobjedu svog tima.

Jezeru je za trijumf protiv Jedinstva Franca bio dovoljan pogodak Mitra Ćukovića u drugom minutu susreta.

Podjela bodova viđena je u duelu primorskih timova, Arsenala i Petrovca. Tivćani su na samom startu susreta, u drugom minutu, pogotkom Abdulahija došli do prednosti koju je u 44. minutu anulirao Šimun za konačnih 1:1.

Rezultati
Mornar – Budućnost 0:2
Grivić 33', Perišić 57'

Otrant-Olympic – Dečić Admiral bet 2:2
V. Rudović (p) 61', Nišimura 90' – Camaj 76', Čagas 89'

Bokelj Sbbet – Sutjeska 0:3
Đukanović 52', Kalezić 56', 90'+6'

Jezero – Jedinstvo Franca 1:0
Ćuković 2'

Arsenal – Petrovac 1:1
Abdulahi 2' – Šimun 44'