Počela devetnaesta sezona elitnog takmičenja u crnogorskom fudbalu…

Remi Sutjeske i Dečića Admiral bet obilježio je premijerno kolo Meridianbet 1. CFL – derbi susret u Nikšiću završen je rezultatom 1:1.

Domaćin je u prvom dijelu bio bolji od rivala, pa je na odmor između dva poluvremena otišao sa pogotkom prednosti zahvaljujući Janjiću koji je pogodio u 28. minutu susreta. Aktuelni šampion zaigrao je bolje u nastavku i do izejdnačenja došao fantastičnim pogotkom Augusta Čagasa – Božović je iz kornera sjajno pronašao Brazilca koji je mrežu rivala zatresao volej udarcem sa 18 metara.

Povratnik u elitu, kotorski Bokelj, na otvaranju šampionata upisao je trijumf pred svojim navijačima u odmjeravanju snaga sa Jezerom. Izabranici Slobodana Draškovića dva puta su tresli mrežu rivala – prednost Kotoranima donio je Vladan Kordić u 26. minutu susreta, da bi u 59. minutu udarcem sa bijele tačke pobjedu svog tima ovjerio Dejan Pepić.

Otrant-Olympic je odigrao svoju prvu utakmicu u elitnom rangu crnogorskog fudbala i upisao pobjedu u duelu sa Mornarom. Ulcinjani su do trijumfa u duelu sa Baranima, koji za tri dana igraju meč trećeg kola kvalifikacija za plasman u UEFA Ligu konferencije, došli zahvaljujući pogotku Anđela Rudovića u osmom minutu susreta. Kapiten Otrant-Olympica imao je priliku da se u sudijskoj nadoknadi vremena još jednom upiše u strijlece ali nije iskoristio najstrožiju kaznu.

Arsenal je na Trening kampu FSCG bio bolji od Jedinstva Franca – Tivćani su slavili trijumf rezultatom 2:1. Domaćin je do prednosti došao u 56. minutu preko Merdovića, da bi u 70. minutu Srđan Šćepanović donio izjednačenje gostima iz Bijelog Polja. Pobjedu ekipi iz Tivta donio je Damjan Mugoša koji je mrežu rivala zatresao u 80. minutu.

Posljednji meč prvog kola Meridianbet 1. CFL, u kojem se sastaju Budućnost i Petrovac, odigraće se u utorak, 6. avgusta na stadionu DG arena u Podgorici sa početkom u 20:00 časova.

Rezultati
Sutjeska – Dečić 1:1
Janjić 28' – Čagas 59'

Bokelj SBbet – Jezero 2:0
Kordić 26', Pepić (p) 59'

Mornar – Otrant-Olympic 0:1
Rudović 8'

Arsenal – Jedinstvo Franca 2:1
Merdović 56', Mugoša 80' – Šćepanović 70'

Utorak
Budućnost – Petrovac 20:00h