Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore poražena je od Grčke u posljednjem kolu grupe C3 kvalifikacija za EURO 2025.

Gošće su slavile sa 3:2, ali naša selekcija svakako će igrati u prvom krugu baraža, budući da je među tri najbolje drugoplasirane reprezentacije u Ligi C.

- Otvorili smo utakmicu kako ne treba, primili dva gola i odmah jurili rezultat. Čini mi se da smo mi igrali, a da su oni davali golove. Nijesmo imali rješenja u samoj završnici, falilo nam je dosta stvari, ali svakako moram da čestitam djevojkama. I kod 0:2 i kod 0:3 su se borile, nijesu se predavale. Na kraju je najvažnije da smo u baražu, to nam je bio i cilj i mislim da su djevojke zaslužile taj rezultat. Mislim da treba da budemo ponosni na njih, kazao je selektor Mirko Marić.

Uprkos blagoj inicijativi Crne Gore, Grčka je nakon samo 24 minuta imala dva gola viška. Sofija Kanguli i Anastasija Spiridonidu savladale su Anastasiju Krstović, a sredinom drugog dijela još jednom je pogodila Kanguli.

Ipak, u sudijskoj nadoknadi vremena, naš tim je došao do dva gola, oba iz jedanaesteraca koje je rutinski realizovala kapitena Slađana Bulatović.

Crna Gora će rivala u prvoj rundi baraža dobiti na žrijebu u petak. Protivnik će biti neka od reprezentacija iz Lige A, najjačeg ranga kvalifikacija.

 

Crna Gora - Grčka 2:3

 

Trening kamp FSCG, Podgorica. Gledalaca: 300.

Sudija: Karoline Vaker (Njemačka)

Strijelci
0:1 - Sofija Konguli 6', 0:2 - Anastasija Spiridonidu 24', 0:3 - Sofija Konguli 62', 1:3 - Slađana Bulatović (p) 90'+5, 2:3 - Slađana Bulatović (p) 90'+8

Žuti kartoni
Popović, Božić, Bulatović - Crna Gora
Papajoanu - Grčka

Crveni karton
Eleni Kakambuki u 90'+7 - Grčka

Crna Gora: Anastasija Krstović, Aleksandra Popović, Darija Đukić, Helena Božić, Jelena Karličić, Slađana Bulatović, Jasna Đoković, Andrea Janjušević (od 46. Tatjana Osmajić (od 85. Jovana Sarić)), Maša Tomašević (od 55. Tatjana Đurković), Medina Dešić, Armisa Kuč.
Selektor: Mirko Marić.

Grčka: Dimitra Janakuli, Marija Palama (od 82. Tatjana Georgiu), Eleni Marku, Marija Papajoanu, Eleni Kakambuki, Georgija Halacogijan, Markela Koskeridu, Veatriki Sari (od 82. Antigoni Papadopulu), Marija Mitku, Anastasija Spiridonidu, Sofija Konguli (od 67. Vaso Moskofidu).
Selektor: Aleksandros Katikaridis.