Selektor kadetske reprezentacije Crne Gore Sava Kovačević saopštio je spisak igrača koji će od 10. do 16. februara odraditi mini-pripreme u Budvi.

- Biće to tradicionalni zimski kamp koji okuplja najbolje igrače u generaciji prije početka prvenstva. Planirano je da radimo šest dana, od čega ćemo jutarnji trening posvetiti taktici, dok ćemo u popodnevnim časovima primjenjivati elemente na kojima smo radili u igri na dva gola - rekao je Kovačević.

Na listi se nalaze igrači koji su se nametnuli u prethodnom periodu kroz dobre igre u matičnim klubovima i u pionirskoj reprezentaciji. Od standardnih prvotimaca nema samo kapitena Kosovića, koji je na pripremama sa svojim klubom.

- Od igrača koji predvode ovu generaciju nedostaje samo kapiten Nebojša Kosović, koji je trenutno na pripremama sa prvim timom Vojovidine. Pored njega na širem spisku se nalazi još desetak igrača koji imaju kvalitet za reprezentaciju, ali su ovog puta nijanse odlučivale o tome da ne budu pozvani. Naravno, oni će dobiti priliku da se nametnu kroz naredne akcije - rekao je Kovačević.

Pored treninga i trening-mečeva, kadetska reprezentacija će 15. februara odigrati i prijateljsku utakmicu sa kadetskom ekipom Mogrena. U sklopu zimskog kampa, Kovačević će organizovati i selektivnu utakmicu za igrače koji konkurišu za pionirsku reprezentaciju.

- Iskoristićemo ovaj kamp da počnemo i proces selektiranja igrača rođenih 1996. godine. Plan nam je da tokom priprema organizujemo selektivnu utakmicu kako bi testirali igrače iz južne regije koji konkuršu za mjesto u pionirskoj selekciji - zaključio je Kovačević.

Spisak U17 repreuzentacije za pripreme u Budvi
1. Kordić Marko Vojvodina (Srbija) golman
2. Lekić Danilo Budućnost golman
3. Nikolić Lazar Mogren golman
4. Kaluđerović Stefan Budućnost odbrana
5. Šarkić Danilo Brisel (Belgija) odbrana
6. Marković Igor Lovćen odbrana
7. Baošić Jovan Jedinstvo odbrana
8. Prančić Ivan OFK Beograd (Srbija) odbrana
9. Bošković Jovan Lovćen odbrana
10. Vukićević Filip Mogren odbrana
11. Nedić Nemanja Berane odbrana
12. Pepić Mirnes Rojtlingen (Njemačka) vezni red
13. Čađenović Jovan Partizan (Srbija) vezni red
14. Nedović Stefan Jedinstvo vezni red
15. Janković Marko Partizan (Srbija) vezni red
16. Jovanović Nikola Budućnost vezni red
17. Grbović Žarko Čelik vezni red
18. Krivokapić Stevan OFK Nikšić vezni red
19. Vučić Miloš Polet Stars vezni red
20. Milovanović Milovan Zeta vezni red
21. Karadžić Vladan Sutjeska vezni red
22. Krstović Koča Empoli (Italija) napad
23. Boljević Aleksandar Zeta napad
24. Lalošević Lazar Mornar napad
25. Pejović Petar Rad (Srbija) napad