Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore poražena je na gostovanju Farskim Ostrvima rezultatom 2:1.

Ovim rezultatom ekipa Mirka Marića zakomplikovala je sebi situaciju u grupi C3 kvalifikacija za EURO 2025. Naša selekcija je do gostovanja Farskim Ostrvima bila na liderskoj poziciji, koju sada može zadržati samo pobjedom nad Grčkom u posljednjem kolu. Ipak, Crna Gora će u slučaju osvajanja drugog mjesta gotovo sigurno biti među tri najbolje drugoplasirane reprezentacije, što garantuje nastup u prvom kolu baraža.

- Igrali smo dosta rastrzano i nepovezano. Mislim da su Farska Ostrva u meč ušla agresivnije, tako i igrala u prvom poluvremenu, dok mi nijesmo bili na nivou na kojem smo igrali prethodne mečeve. U nastavku smo bili bolji, ali i dalje je to bilo stihijski, iako smo stvorili neke situacije za postizanje gola. Sve u svemu, odigrali smo slabu utakmicu, ostaje nam da se što bolje odmorimo i pripremimo za Grčku, kazao je selektor Marić.

Sva tri gola na stadionu ,,Torsvolur“ postignuta su u prvom poluvremenu i to u razmaku manjem od 15 minuta. Nakon inicijative naše ekipe na startu meča, igračice Farskih Ostrva su uzvratile ofanzivom i stvaranjem nekoliko situacija pred golom Crne Gore. Takva jedna pretvorena je u 19. minuta u vođstvo kada je Hajdi Sevdal lijepo pogodila sa ivice šesnaesterca.

Ipak, ubrzo je stigao odgovor u vidu izjednačenja koje je donijela Armisa Kuč. Nakon gužve u šesnaestercu domaćih, Kuč se najbolje snašla i poslala loptu u mrežu rivala.

Novu prednost, ispostaviće se dovoljnu za trijumf, Farskim Ostrvima donijela je Jensa Torolvsdotir u 32. minutu. Torolvsdotir je šutirala sa preko 25 metara, Anastasija Krstović je loše intervenisala i lopta je završila u mreži Crne Gore.

U finišu prvog poluvremena Slađana Bulatović je pogodila prečku iz slobodnog udarca, da bi u nastavku tek u finišu naša selekcija bila odlučnija u napadu. Ipak, to nije donijelo promjenu rezultata.

U posljednjem kolu grupe C3, Crna Gora 16. jula od 19 časova dočekuje Grčku na Trening kampu FSCG.

 

Farska Ostrva - Crna Gora 2:1

 

Stadion ,,Torsvolur“, Toršavn.

Sudija: Emili Torskelsen (Norveška)

Strijelci
1:0 - Hajdi Sevdal 19', 1:1 - Armisa Kuč 22', 2:1 - Jensa Torolvsdotir 32'

Žuti kartoni
Johanesen, Mortensen, Hojdal - Farska Ostrva
Stanović, Karličić - Crna Gora

Farska Ostrva: Valbor Estere, Lea Lisberg (od 69. Julija Mortensen), Suniva Kristijansen, Birita Rajan, Torun Joensen, Jensa Torolvsdotir, Ejdver Klakstajn, Sana Svarvadal (od 69. Runa Jakobsen), Hajdi Sevdal (od 61. Petra Hojdal), Fridrika Klementsen (od 90.+4 Ana Brendstrup), Asla Johanesen.
Selektor: Zigne Andersen.

Crna Gora: Anastasija Krstović, Aleksandra Popović, Darija Đukić, Ivana Boričić, Nađa Stanović, Slađana Bulatović, Jasna Đoković (od 72. Andrea Janjušević), Maša Tomašević, Jelena Karličić, Armisa Kuč, Medina Dešić.
Selektor: Mirko Marić.