Ženska seniorska reprezentacija sredinom jula završava nastup u kvalifikacijama za EURO 2025.

Rivali u finišu kvalifikacija su Farska Ostrva i Grčka, a selektor Mirko Marić je za te mečeve pozvao 23 igračice - golmanke: Anastasija Krstović (Sent Mihalj, Mađarska), Ajša Kalač (Leotar, BiH), Jovana Žugić (Ekonomist); odbrana: Helena Božić (Dinamo Moskva, Rusija), Tatjana Đurković (Kifisija, Grčka), Aleksandra Popović (Split, Hrvatska), Milica Radunović (TSC Kanjiža, Srbija), Jovana Sarić (Ekonomist), Andrea Janjušević (Emina, BiH); Slađana Bulatović (Fomget, Turska), Jasna Đoković (Split, Hrvatska), Darija Đukić (bez kluba), Jelena Karličić (bez kluba), Nađa Đurđevac (TSC Kanjiža, Srbija), Ivana Boričić, Sara Simonović (Radnički Kragujevac, Srbija), Katarina Čađenović (Breznica); napad: Armisa Kuč (Fomget, Turska), Medina Dešić (Nirnberg, Njemačka), Nađa Stanović (Slavija Prag), Maša Tomašević (Budućnost), Jelena Petrović (Breznica), Tatjana Osmajić (Breznica).

Crna Gora će 12. jula gostovati Farskim Ostrvima u Toršavnu, dok će četiri dana kasnije dočekati Grčku na Trening kampu FSCG. Ekipa će se okupiti sjutra, a do polaska na Farska Ostrva treniraće na Cetinju.

- Svakako da je fokus na utakmici sa Farskim Ostrvima. Iako smo ih ubjedljivo savladali u prethodna dva meča u Podgorici, u gostima smo teško pobijedili sa 1:0. Očekujemo tešku utakmicu, vidimo da ta reprezentacija igra sve bolje i da napreduje. Zbog toga nema potcjenjivanja, ne smijemo se zavarati našim ubjedljivim pobjedama nad Farskim Ostrvima. Otežavajuća okolnost je što se uveliko igra liga na Farskim Ostrvima, dok je većina naših igračica klupske obaveze završila u maju, kazao je selektor Marić.

Naša selekcija trenutno je lider na tabeli grupe C3, sa istim brojem bodova i boljom gol razlikom od Grčke. To Crnu Goru dovodi u situaciju da u posljednjem kolu može da osvoji prvo mjesto u grupi.

- Tek kada se završi ta utakmica, razmišljaćemo o Grčkoj. Zbog toga se i okupljamo ranije, da što više budemo zajedno, kako bi i kroz priču stavili fokus na prvoj utakmici, dodao je Marić.