Sedamnaesta sjednica Izvšrnog odbora za mandatni saziv 2021-2025 održana je danas u Kući fudbala u Podgorici.

Sjednica izvršnog odbora počela je minutom ćutanja u čast nedavno preminulog golmana seniorske reprezentacije Matije Šarkića.

Na današnjoj sjednici prihvaćen je Izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG u 2023. godini i isti je  proslijeđen Skupštini FSCG na razmatranje. Usvojeni su izvještaji Komisije za takmičenje, Sudijske komisije, Disciplinske komisije i Komisije za bezbjednost i sigurnost o proljećnjem dijelu takmičenja u sezoni 2023/24.

Izvršni odbor usvojio je predlog Pravilnika o saradnji klubova kojim se reguliše pitanje dvojne registracije, kao i izmjene i dopune Pravilnika o radu stalnih komisija i Pravilnika o statusu, transferu i registraciji igrača. Usvojeni je i predlog Odluke o registracionim taksama, Odluka o visini novčanih kazni iz Disciplinskog postupka i Odluka o formiranju zajedničke komisije FSCG i Opštine Plav povodom izgradnje Gradskog stadiona u Plavu.

Na XVII sjednici je usvojen i Dnevni red Redovne Skupštine FSCG koja će se održati 04.07.2024. godine u hotelu „Ramada“ u Podgorici.

Izvršni odbor usvojio je zahtjev Opštine Danilovgrad za pomoć u rekonstrukciju terena na stadionu Braća Velašević, zahtjev za pomoć u organizaciji turnira Podgorica trophy 2024 kao i zahtjev OFK „Titograd“ za dodjeljivanje finansijske pomoći potrebne za sanaciju prostorija kluba i kupovinu kosačice. Usvojeni su i zahtjevi FK „Otrant-Olympic“ za pomoć u rekonstrukciji terena i zahtjev za sponzorstvo manifestacije Kup Plava 2024.

Izvršni odbor inicirao predlog da se od iduće godine dodjeljuje nagrada koja će nositi ime Matije Šarkića, golmana seniorske reprezentacije koji je preminuo u 27. godini života. Takođe, Fudbalski savez će započeti administrativne procedure i uputiti pozive fudbalskim savezima Engleske, Belgije i Slovenije za učešće na memorijalnom turniru za mlađe kategorije „Matija Šarkić“ koji bi se održao tokom proljeća 2025. godine.