Selektor Crne Gore Dušan Vlaisavljević bio je izuzetno zadovoljan žrijebom kvalifikacionih grupa za odlazak na U21 Evropsko prvenstvo koje se 2013. godine igra u Izraelu.

Crna Gora će igrati u trećoj grupi, a za protivnike će imati selekcije Češke, Velsa, Jermenije i Andore.

- Grupa je, makar na papiru, veoma dobra jer protivnici ne pripadaju samom vrhu evropskog fudbala. U narednom periodu ćemo se potruditi da sakupimo što je više informacija moguće o njima, kako bi spremni dočekali početak kvalifikacija. Zadovoljni smo i rasporedom koji smo utvrdili, pa vjerujem da u ovom ciklusu možemo napraviti dobar rezultat. Igre i rezultati u dosadašnjim prijateljskim utakmicama daju mi za pravo da budem optimista, pa vjerujem da možemo napraviti mnogo više nego u prethodnom ciklusu. Prioritet je da se domognemo baraža, svejedno nam je da li će to biti sa prve ili druge pozicije - rekao je Vlaisavljević.

Crna Gora će premijerni meč igrati 3. juna u Andori, a naš selektor očekuje da će u martu imati dvije provjere kako bi se selekcija što bolje spremila za izazove u kvalifikacijama.

- U martu ćemo najvjerovatnije odigrati dvije utakmice - imamo dogovor sa Makedonijom koju ćemo ugostiti 29. marta, a najvjerovatnije ćemo prije toga igrati i sa Srbijom u gostima - zaključio je Vlaisavljević.