Fudbaleri Crne Gore poraženi su u posljednjoj prijateljskoj utakmici u ovoj godini.

Oslabljene ,,hrabre sokole“ savladala je Gruzija rezultatom 3:1, što je za naš tim drugi uzastopni poraz, nakon onog od Belgije prije četiri dana. A kao i u tom briselskom meču, Crna Gora je odigrala lošije prvo poluvrijeme.

Rival je to znao da kazni, pa je već nakon nešto više od pola sata igre imao dva gola prednosti. U 11. minutu Giorgi Čakvetadze je izveo korner, Giorgi Gvelesijani poslao loptu na drugu stativu, gdje je Otar Kiteišvili sačekao i sproveo u mrežu. Dvadesetak minuta kasnije lopta je ponovo bila u mreži Milana Mijatovića, ovog puta George Mikautadze je bio precizan na asistenciju Hviče Kvarackelije.

Bolja igra ,,sokola“ viđena je u nastavku. Ulazak Stevana Jovetića unio je novu energiju u igru, pa su krenule i ozbiljne situacije pred golom gostiju. Jovetić je u 55. minutu oprobao šut iz daljine, a u 62. sjajno pronašao Milutina Osmajića, ali je napadač Prestona sa nekoliko metara šutirao u golmana.

Ipak, gol je stigao četiri minuta kasnije. Jovetić i Stefan Mugoša su dobro kombinovali, nakon čega je najbolji strijelac u istoriji naše reprezentacije upisao 36 gol u 78. nastupu u ovom dresu.

I jedna i druga ekipa su nakon toga stvarale šanse, za Crnu Goru najbolju Slobodan Rubežić u 78. minutu, ali je do kraja utakmice samo Gruzija uspjela da pogodi. I to Budu Zivzivadze u 84. minutu, poslije dobrog kontra napada njegove ekipe.

Naredne izazovi ,,sokole“ čekaju u septembru, kada počinje novo izdanje UEFA Lige nacija. Na startu, 6. septembra, Crna Gora gostuje Islandu.

 

Crna Gora - Gruzija 1:3

 

Gradski stadion, Podgorica. Gledalaca: 2.942.

Sudija: Aleksandar Stavrev (Sjeverna Makedonija)

Strijelci
0:1 - Otar Kiteišvili 10', 0:2 - George Mikautadze 33', 1:2 - Stevan Jovetić 66', 1:3 - Budu Zivzivadze 84'

Žuti karton
M. Vukčević - Crna Gora

Crna Gora: Milan Mijatović, Marko Vukčević, Meldin Drešković (od 75. Igor Vujačić), Slobodan Rubežić, Andrija Vukčević, Marko Bakić (od 74. Vukan Savićević), Edvin Kuč (od 46. Vladimir Jovović), Marko Vešović (od 59. Milutin Osmajić), Marko Janković, Stefan Mugoša (od 75. Dušan Bakić), Nikola Krstović (od 46. Stevan Jovetić).
Selektor: Robert Prosinečki.

Gruzija: Giorgi Mamardašvili, Otar Kakabadze, Laša Dvali, Guram Kašija, Giorgi Kohorašvili (od 80. Anzor Mekvabišvili), Hviča Kvarackelija (od 80. Zuriko Davitašvili), Giorgi Čakvetadze (od 66. Sandro Altunašvili), Giorgi Gvelesijani, Otar Kiteišvili (od 50. Nika Kvekveskiri), Levan Šengelija (od 67. Giorgi Citaišvili), Georges Mikautadze (od 80. Budu Zivzivadze).
Selektor: Vili Sanjol.