Pred fudbalerima Crne Gore je posljednja prijateljska utakmica u ovog godini.

Sjutra veče od 20:45 časova dočekuju Gruziju, sa ciljem da se predstave u što boljem svjetlu pred svojim navijačima, pred kojima debituje selektor Robert Prosinečki.

- Drago mi je da igramo u Podgorici, rival nam je vrlo dobra ekipa i nadam se da će navijači doći da nas podrže. Daćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu, a lično jesam uzbuđen zbog prve utakmice na domaćem terenu, rekao je Prosinečki na današnjoj pres konferenciji.

Meč sa Gruzija biće generalna proba pred septembarski start UEFA Lige nacija.

- Rezultat je bitan, ne i najvažniji. Biće u septembru, kada nas u prvom meču čeka Island koji je juče pobijedio Englesku. Imaju kvalitet i dobro stoje, Englezi su imali jedan šut na gol. Biće teška Liga nacija, a protiv Gruzije treba da se zabavljamo. Ova ekipa je dosta bila inferiorna, a smatram da ne treba da bude takva, objasnio je Prosinečki.

I pred ovu utakmici ima kadrovskih problema među ,,sokolima“.

- Jovetić ima problema sa povredom, pod znakom pitanja su i Janković i Vujačić, vidjećemo ko će biti spreman, kazao je Prosinečki, koji sigurno neće računati na Matiju Šarkića i Miloša Brnovića, kao i Stefana Savića, Adama Marušića i Marka Tućija.

Junski mečevi znaju da budu nezgodni za selekcije koje se ne spremaju za nastup na velikom takmičenju.

- Bio sam igrač, jun je najgori mjesec. Sezone su duge i naporne, svi razmišljaju o odmoru. Ali, neka izdrže ovaj meč, pa će onda odmarati, poručio je selektor, koji je prokomentarisao sjutrašnjeg protivnika.

- Odlično su organizovana ekipa. Gledao sam njihova četiri posljednja meča, pogotovo protiv Grčke u finalu baraža za Euro. Jesu prošli na penale, ali protiv selekcije koja je možda i bolja od njih. Pokazali su da su izvanredno organizovani, da je Vili Sanjol napravio odličnu grupu, vidi se da imaju dobru atmosferu. Znaju što hoće i biće baš teška utakmica. Gruzija nije kao što je bila nekada, uz Kvaracheliju iz Napolija imaju još odličnih igrača. Siguran sam da će biti sjajna utakmica, dodao je Prosinečki.

Uoči današnje pres konferencije, uručena su priznanja Marku Vešoviću za 50. nastup i Marku Bakiću za 25. u dresu reprezentacije. Priznanja im je uručio predsjednik FSCG Dejan Savićević, nakon čega je tandem ,,sokola“ pričao o duelu sa Gruzijom.

- Iza nas je duga sezona, junski termin je baš nezgodan. Imamo, ipak, dovoljno snage i motivacije da odigramo na pravi način i završimo ciklus kako treba. Velika je želja za dokazivanjem, ova utakmica nam je mnogo bitna iako je prijateljska, jer želimo da se dodatno uigramo pred septembarski start Lige nacija, rekao je defanzivac Crne Gore.

Marko Bakić vjeruje da će navijači popuniti tribine Gradskog stadiona. - Nadam se da publika shvata da smo na novom početku, a da naši ključni igrači ulaze u posljednji ciklus. Stevan Jovetić i Stefan Savić su u poznim igračkim godinama i treba im odati priznanje što i dalje predvode ovu generaciju. Nadam se će ljudi sve to prepoznati i biti uz nas, a mi ćemo uraditi sve da dođemo do sna i izborimo veliko takmičenje, rekao je Bakić.