Fudbaleri Crne Gore odradili su večeras prvi trening nakon povratka sa gostovanja Belgiji.

Ujedno, to je i prvi trening u sklopu priprema za posljednji prijateljski meč u ovog godini, sa Gurzijom u Podgorici 9. juna. U taj duel ,,sokoli“ ulaze sa pozitivnim utiskom o igri iz dugog poluvremema utakmice u Briselu.

- Prvo poluvrijeme smo odigrali slabije, vjerovatno bili pod utiskom toga da su naspram nas fenomenalni igrači, koji igraju u vrhunskim klubovima. U nastavku smo pokazali da možemo da se nosimo i sa takvom ekipom, stvarali smo šanse, nedostajao je pogodak da sve bude kako treba i da možda dođemo do boljeg rezultata, rekao je Slobodan Rubežić, defanzivac „sokola“.

Stameni štoper Aberdina dobio je javne pohvale direktno od selektor Roberta Prosinečkog neposredno po završetku meča sa Belgijom.

- Pohvale prijaju i znače mi mnogo jer sam bio povrijeđen tri i po mjeseca i ovo je prva utakmica, nakon pauze, u kojoj sam odigrao svih 90 minuta. Važno mi je da se ovdje gdje je najbitnije, u reprezentaciji, predstavim na pravi način, istakao je Rubežić, koji smatra da njegovi saigrači i on nemaju razloga za strah od bilo kojeg protivnika.

- Saglasan sam sa tim da možemo da igramo protiv bilo koje reprezentacije. To su pokazale i prethodne kvalifikacije, generalno su svi momci u timu dobri igrači i nemamo čega da se plašimo. Drugo poluvrijeme meča u Briselu pokazalo je da možemo da igramo na pas, da napadamo i stvaramo šanse. Mislim da nije mala stvar kada protiv Belgije u gostima stvorite nekoliko šansi. Svi u timu vjerujemo da možemo da igramo protiv bilo koga. Važno je samo da nastavimo ovako, da radimo kako treba i da protiv Gruzije cijeli meč odigramo kao drugo poluvrijeme u Belgiji.

Kao i Belgija, i Gruzija će biti učesnik predstojećeg EURA 2024.

- Bez dileme su ozbiljna reprezentacija, da nije tako ne bi se prvi put plasirali na Euro. Imaju nekoliko ozbiljnih imena u timu, to je sigurno jedna od kvalitetnije selektiranih timova u posljednjih dvadesetak godina. Ipak, nadam se pobjedi na našem terenu. Da li nekad odigramo slabo ili ne, to je druga stvar, ali stojim iza toga da svaki igrač ima namjeru da pobijedi, koji god da je meč u pitanju, i da je najponosniji kad pobijedi u dresu reprezentacije, objasnio je Rubežić.