Fudbaleri Crne Gore nastavili su pripreme za prijateljske mečeve sa Belgijom i Gruzijom.

Iako se radi o prijateljskim utakmicama, ,,sokoli“ su svjesni važnosti junskih izazova koji su pred njima.

- Čekaju nas dvije veoma teške utakmice protiv rivala koji će igrati na Evropskom prvenstvu, biće to pravi test za nas da vidimo koliko možemo protiv takvih ekipa, prije svega Belgije koja je možda i pretendent da osvoji EURO, ali i Gruzije koja je plasmanom u Njemačku pokazala kvalitet, rekao je Marko Bakić.

Selektor Robert Prosinečki je po dolasku najavio da će pokušati da se nametne protiv svakog rivala.

- Probaćemo... Svi koji smo tu daćemo sve od sebe, spremni smo da pružimo 100 odsto samim tim što smo tu i što smo se kao i uvijek odazvali pozivu. Upoznat sam sa kvalitetom većine tih igrača, nije potrebno ih posebno predstavljati, svjetski su nivo i renome. Biće izazovno, ali i lijepo, jer odavno nijesmo imali prijateljsku utakmicu protiv tako jakog rivala. Vidjećemo što se selektor tražiti, ali ono što smo do sada vidjeli je da želi da igramo otvoreno, tako da ne vjerujem da ćemo mijenjati nešto. Očekujem da ćemo nastaviti u istom ritmu, uz respekt prema rivalu i njegov kvalitet vjerujem da ćemo i protiv Belgije probati da igramo, dodao je Bakić, koji je od 2018. do 2022. nosio dres belgijskog Muskrona.

Dvije pobjede i vrijeme provedeno u Antaliji na početku rada s novim selektorom ulili su samopouzdanje ,,sokolima“.

- Upisali smo obje pobjede u martu, značajne i za samopouzdanje, a samim tim i za sve što predstoji. Naravno, najvažnije je ono što će se dešavati od septembra. I naredna dva meča treba da shvatimo ozbiljno, ali i da znamo da su to i dalje prijateljski mečevi i pripreme za ono pravo što slijedi – kazao je Bakić.

Motivacije svakako ne nedostaje.

- Sigurno je da ćemo maksimalno ući u meč, to se ne dovodi u pitanje, igranje za nacionalni tim je obaveza više i u dresu reprezentacije nema prijateljskih mečeva, čuvanja ili biranja protivnika. Svi koji budemo na terenu uradićemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat, da se nametnemo, sprovedemo ideje koje su budu tražile od nas i da vidimo koliko smo daleko ili blizu evropskog i svjetskog vrha, naveo je Bakić.