Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore remizirala na gostovanju Grčkoj u trećem kolu grupe C3 kvalifikacija za EURO 2025.

Nakon početnog vođstva, ali i zaostatka, Crna Gora je do konačnih 2:2 na Kritu došla pogotkom Slađane Bulatović iz jedanaesterca u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena.

Crna Gora je ostala na vrhu tabele, sa istim brojem bodova i boljom gol razlikom od današnjeg rivala. Sljedeći izazov je gostovanje Andori 4. juna.

- Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, imali i to vođstvo. U nastavku smo fizički pali, ali smo držali aktivan rezultat do samog kraja. Tada smo i uspjeli da izjednačimo. Grčka je imala prividnu inicijativu, ali smatram da je rezultat realan, kazao je selektor Mirko Marić.

Naša selekcija odlično je krenula u meč. Početni presing rezultirao je vođstvom u trećem minutu igru. Nakon lijepe akcije, Jasna Đoković je daja majstorski pas za Armisu Kuč, koja je matirala Dimitru Janakuli za 1:0.

Ipak, Grčka je brzo izjednačila. U 11. minutu Sofija Konguli je šutirala, Anastasija Krstović odbranila, ali je na odbijenu loptu prva došla Eleni Marku i poslala je u mrežu.

Imao je domaćin još nekoliko situacija pred golom Crne Gore, ali je i naš tim mogao do pogotka. U 17. minutu Slađana Bulatović je pokušala iz slobodnog udarca, međutim, Janakuli je uspjela da odbrani. Posljednji minut prvog poluvremena donio je kontru Crne Gore, ali je Maša Tomašević šutirala pravo u golmanku.

Slično je bilo i na startu drugog dijela, ovog puta je Kuč bila u dobroj situaciji koju nije iskoristila. U nastavku napada Medina Dešić je šutirala pored gola.

Kazna za te promašaje stigla je u 49. minutu, kada je Anastasija Spiridonidu neometana glavom sa nekoliko metara donijela preokret svojoj ekipi.

Kada se činilo da će Grčka sigurno privesti meč kraju, finiš je donio velika uzbuđenja. U drugom minutu sudijske nadoknade Marku je faulirala Kuč u svom šesnaestercu, nakon čega je Bulatović bila siguran realizator.

Dva minuta kasnije Grčka je imala veliku šansu, međutim, Jasna Đoković je sa gol linije otklonila opasnost i sačuvala veliki rezultat.

 

Grčka - Crna Gora 2:2

 

Stadion ,,Teodoros Vardinojanis“, Heraklion.

Sudija: Fateme Zangene (Norveška)

Strijelci
0:1 - Armisa Kuč 3', 1:1 - Eleni Marku 11', 2:1 - Anastasija Spiridonidu 49', 2:2 - Slađana Bulatović (p) 90'+3

Žuti kartoni
Gacu, Papajanu, Palama, Halacojani, Marku - Grčka
Bulatović, Sarić, Stanović - Crna Gora

Grčka: Dimitra Janakuli, Marija Palama (od 46. Marija Paterna), Marija Papajanu (od 83. Stela Kocaki), Anastasija Gacu, Marija Mitku, Eleni Marku, Georgija Halacojani, Eleni Kakambuki, Anastasija Spiridonidu (od 83. Androniki Mihalopulu), Veatriki Sari, Sofija Konguli (od 62. Vasiliki Janaka).
Selektor: Aleksandros Katikaridis.

Crna Gora: Anastasija Krstović, Jelena Karličić, Darija Đukić, Helena Božić, Tatjana Đurković (od 87. Tatjana Osmajić), Maša Tomašević (od 57. Jovana Sarić), Jasna Đoković, Slađana Bulatović, Nađa Stanović, Medina Dešić, Armisa Kuč.
Selektor: Mirko Marić.