Finale Kupa Crne Gore igra se sjutra od 20:30 časova na Gradskom stadionu u Podgorici...

Zavjesa na sezonu 2023/2024 biće spuštena sjutrašnjim duelom Jezera i Budućnosti u finalu Kupa Crne Gore. Na našem najvećem stadionu Podgoričani idu po peti trofej Kupa, dok je Jezeru ovo prvi nastup u meču koji mnogi nazivaju naljepšom utakmicom crnogorskog klupskog fudbala.

- Neizvjesnost je asplutno prisutna s obje strane. Čitava sezona staje nam u ovoj utakmici, ne samo tekuća, već i naredna, jer utakmica utiče da li ćemo igrati Evropu ili ne. Mi smo nakon Mornara napravili mikro ciklus priprema za utakmicu. Spremni očekujemo meč, vjerujemo u pobjedu, imamo tim koji je sposoban da pobijedi i nadam se peharu, kazao je Ivan Brnović, šef stručnog štaba Budućnosti, koja će u ovom finalu imati nominalnu ulogu gosta. Ipak, to ne umanjuje pritisak koji će ,,plavi“ osjećati pred svojim navijačima.

- U slučaju naše pozicije ogroman je pritisak. Ipak, igrači su navikli na pritisak, imaju u svojim nogama pregršt trofeja. Kao klub imamo tradiciju i reputacija kluba nam nalaže da budemo otpistimisti i da vjerujemo u osvajanje trofeja, dodao je Brnović.

Plavljani u finale ulaze bez imperativa, ali sa ogromnom željom da dođu do istorijskog trofeja.

- Mi smo svoj cilj ostvarili, a to je opstanak. Nama je ova utakmica bitna iz razloga zbog ovog pehara koji prelijepo izgleda. Svakom treneru i igraču je san da izađe u Evropu, to je jasno. Manji pritisak imamo u odnosu na Budućnost, ali kad smo već ovdje treba da pokažemo kvalitet, tako da i mi imamo pritisak, ali ne u tolikoj mjeri. Nadam se da će momci izaći hrabro kao prethodne utakmice, kazao je trener Jezera Radosav Bulić, koji očekuje neizvjesnu utakmicu.

- Očekujemo tvrdu utakmicu s puno naboja. To je utakmica koju svi željno iščekujemo, posebno mi u klubu. Istorijski je dan ovo za Jezero i Plav. Spremni smo i orni da pobijedimo utakmicu. Imamo s pravom to da kažemo, jer smo pobijedili Budućnost posljednja dva puta, dodao je Bulić.

Kapiten Podgoričana Petar Grbić poručio je da se njegov tim pita na terenu i da će od starta krenuti ofanzivno.

- Nama je ovaj meč spas sezone, pritisak je ogroman, ali se ne dovodi u pitanje to koliko želimo trofej. Protivnik je organizovana ekipa, koja nam je zadala dosta nevolja ove sezone i koja je lakše od nas došla do finala. Očekujem da na tribinama bude dosta publike, jer su naši navijači uvijek tu kada je teško da nam daju vjetar u leđa – izjavio je ofanzivac Budućnosti.

Saša Radenović je kao kapiten Jezra obećao veliku borbu sjutra veče.

- Utakmica je za nas istorijska iz više razloga. Po prvi put smo u finalu nekog takmičenja, pogotovo finale Kupa koja je sama po sebi najvažnija i najljepša utakmica. Dajemo Budućnosti malu prednost, jer su ipak iskusniji u ovim takmičenjima od nas, ali jedan je meč, finale, imamo svoje šanse. Četiri utakmice smo igrali ove sezone, od te četiri imamo dvije pobjede poraz i neriješenu. Sjutra veče imamo što da pokažemo i nadam se da ćemo podići trofej, jer naš klub i naš grad Plav zaslužuje ovakav trofej, istakao je Radenović.

Ulaz na sjutrašnje finale je slobodan. Glavni sudija utakmice biće Miloš Bošković, asistiraće mu Nikola Radulović i Marko Gojković, dok će ulogu četvrtog arbitra imati Radoje Pajović.