Mlada reprezentacija Crne Gore naći će se u četvrtom šeširu žrijeba kvalifikacionih grupa za odlazak na UEFA U-21 Evropsko prvenstvo, koji će u četvrtak biti održan u Švajcarskoj.

Naš savez na žrijebu će predstavljati generalni sekretar Momir Đurđevac, selektor U21 reprezentacije Dušan Vlaisavljević i šef međunarodnog odjeljenja FSCG Milovan Đukanović. Žrijeb će biti obavljen 3. februara u 12.00 časova u prostorjama Evropske fudbalske asocijacije u Nionu.

Ekipe će biti podijeljene u deset grupa, od kojih će prve dvije brojiti po šest, a ostale po pet timova. Najboljih 14 reprezentacija – pobjednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije - plasiraće se u baraž za odlazak na završni turnir koji će se 2013. godine igrati u Izraelu.

Rangiranje po šeširima napravljeno je na osnovu rezultata mlade reprezentacije u posljednja tri kvalifikaciona ciklusa (2006-07, 2007-2009, 2009-11) , dok je je Crna Gora od formiranja reprezentacije odigrala svega dva što je spriječilo da u kratkom periodu zasluži i bolji rang. Pored Crne Gore u četvrtom šeširu nalaze se Poljska, Gruzija, Letonija, Norveška, Slovenija, R.Irska, Bugarska, Bosna i Hercegovina i Makedonija.

 

Šešir A Šešir B Šešir C Šešir D Šešir E
Engleska
Španija
Holandija
Italija
Švedska
Češka
Rusija
Srbija
Njemačka
Rumunija
Švajcarska
Vels
Bjelorusija
Francuska
Ukrajina
Turska
Austrija
Portugal
Danska
Belgija
Hrvatska
Mađarska
Škotska
Grčka
Island
Slovačka
Moldavija
Finska
Jermenija
S.Irska
Poljska
Crna Gora
Gruzija
Letonija
Norveška
Slovenija
R.Irska
Bugarska
BIH
Makedonija
Albanija
F.Ostrva
Kipar
Litvanija
Kazahstan
Estonija
Azerbejdžan
Andora
San Marino
Luksemburg
Malta
Lehtenštajn