Futsal reprezentacija Crne Gore savladala je Švajcarsku sa 5:2 i tako završila takmičenje u A grupi preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na drugom mjestu. Prvo mjesto i plasman u narednu rundu kvalifikacija izborila je Turska, koja je u posljednjem meču turnira savladala Moldaviju sa 4:2.

Crna Gora je silovito počela utakmicu protiv debitanta u kvalifikacijama za Euro, koji je u subotu napravio najveće iznenađenje turnira pobjedom nad domaćinom, pa je golovima Perovića, Barovića, Mugoše i Vukašinovića dobila prvo poluvrijeme sa ubjedljivih 4:0.

U drugom poluvremenu, međutim, došlo je do pada koncentracije uslijed zamora što je Švajcarska uspjela da iskoristi i smanji zaostatak preko Mejera u 24. minutu. Samo minut nakon izjednačenja Perović je svojim drugim golom vratio prenost od četiri gola Crnoj Gori, ali je Švajcarska nepuna dva minuta kasnije uspjela da ublaži poraz preko Santone.

Crna Gora i pored dvije pobjede na turniru (nad Moldavijom i Švajcarskom), nije uspjela da se plasira u narednu rundu kvalifikacija. Odlučujuća utakmica, pokazalo se, bio je meč sa domaćinom u prvom kolu koji je naša selekcija izgubila sa ubjedljivih 5:1.



Švajcarska - Crna Gora 2:5

Izmir - Dvorana: "Čelal Atik".
Sudije: Gerd Biloa (Belgija), Marijan Gal (Slovačka).

Strijelci
0:1 - Perović 2'46''
0:2 - Barović 10'48''
0:3 - Mugoša 15'05''
0:4 - Vukašinović 17'07''
1:4 - Mejer 23'42''
1:5 - Perović 24'57''
2:5 - Santona 26'34''

Žuti kartoni
L.Rumo - Švajcarska

Švajcarska: T.Rumo (G), L.Rumo, Santona, Mejer, Agatić. Igrali još: Felber (G), Mezger, Mihleman, Mohorović, Rabud, Patera, Demirkan.

Crna Gora: Despotović, Barović, Perović, Gojković, Damjanović. Igrali još: Drašković, Vukčević, Vukašinović, Bajović, Jovanović, Zeković, Mugoša.